ΚΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τον Μάρτιο η εκδίκαση της δίωξης για απιστία στη Neoset

Στο επίκεντρο μη σύννομη σύμβαση.

Τον Μάρτιο η εκδίκαση της δίωξης για απιστία στη Neoset

Για τη Δευτέρα 1η Μαρτίου έχει οριστεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Moneyreview.gr, η εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών της ποινικής δίωξης κατά μελών του διοικητικού συμβουλίου της Neoset που έχει ασκήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η ποινική δίωξη «για φερόμενη τέλεση απιστίας από κοινού εις βάρος της πτωχευμένης επιπλοβιομηχανίας, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ» είχε ασκηθεί κατά πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου της πτωχευμένης Neoset, αλλά ορισμένα εξ αυτών, απαλλάχθηκαν με βούλευμα. Ωστόσο, όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, ο ιδρυτής της Neoset και τουλάχιστον ένα ακόμη μέλος του δ.σ. της χρεοκοπημένης εταιρείας, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία κλήτευσης μαρτύρων.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε λόγω της συνέχισης της δραστηριότητας στην ελληνική αγορά της πτωχευμένης βιομηχανίας επίπλου μέσω της Furniture New Line ΕΠΕ που εμπορευόταν προϊόντα με τo σήμα Neoset. Το σχήμα αυτό- η Furniture New Line- είχε προκύψει βάσει της σύμβασης που είχε συνάψει τον Ιούνιο του 2012 η Neoset με την κυπριακή εταιρεία Hazarezo Limited, που είναι η μητρική και μοναδική μέτοχος της Furniture New Line.

Ωστόσο, με το σκεπτικό ότι η εν λόγω σύμβαση έχει καταρτιστεί εις βάρος των συμφερόντων της πτωχευμένης επιπλοβιομηχανίας και άρα των πιστωτών της, πιστώτρια εταιρεία υπέβαλε μήνυση κατά των μελών του Δ.Σ. της Neoset, έχοντας οδηγήσει την Εισαγγελία Αθηνών να κινήσει την ποινική δίωξη και να παραγγείλει κύρια ανάκριση. Σύμφωνα με το σκεπτικό της ποινικής δίωξης, η σύμβαση μεταξύ Hazarezo και Neoset δημιούργησε ζημία στην πτωχή βιομηχανία, στοιχειοθετώντας το αδίκημα της απιστίας εις βάρος της επιπλοβιομηχανίας.

Η υπόθεση, εάν δεν λάβει αναβολή λόγω της πανδημίας, θα οδηγηθεί στο ακροατήριο την 1η Μαρτίου, ώστε να διερευνηθεί εάν η σύμβαση υπογράφηκε με σκοπό την υφαρπαγή του περιουσιακού πυρήνα της Neoset, των σημάτων και του know-how αυτής από τη Hazarezo, εταιρεία συμφερόντων του μεγαλομετόχου της Neoset που είναι και ένας από τους διωκόμενους.

Η Neoset το 2013 είχε υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του (τότε) Πτωχευτικού Δικαίου, η οποία δεν εγκρίθηκε. Κηρύχθηκε σε πτώχευση το 2014, παραμένοντας όμως στην αγορά για εύλογο χρονικό διάστημα, μέσω του δικτύου περίπου 30 καταστημάτων της Hazarezo. Όλα αυτά τα χρόνια κανένας από τους πιστωτές και τους προμηθευτές της δεν έχει ικανοποιηθεί, ενώ παλαιότεροι πλειστηριασμοί ακινήτων του ιδρυτή της Neoset είχαν υπάρξει άγονοι.

Τα εμπορικά σήματα

Ανεξαρτήτως του ποινικού σκέλους της υπόθεσης Neoset, πριν από περίπου ένα χρόνο είχε επιδιωχθεί να εκποιηθούν τα εμπορικά σήματα της πτωχευμένης επιπλοβιομηχανίας, εγχείρημα που δεν έλαβε χώρα λόγω και των έκτακτων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία.

Τα σήματα Neoset, Επιπλοσυνθέσεις Neoset, Neoset Κουζίνα, Skouropoulos, Neοset, Neowood, Νεοκατοικείν και Hotel furniture βρίσκονται εκτός αγοράς εδώ και μακρύ χρονικό διάστημα.  Από το 2013 έως το 2016 χρησιμοποιούνταν παράνομα μέσω ενός δικτύου 22 καταστημάτων, που είχε αναπτυχθεί με τη μέθοδο franchising από την εταιρεία Furniture New Line, η οποία ως μητρική και μοναδική μέτοχο είχε την κυπριακή Hazarezo Limited.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News