Business & Finance Κυριακή 31/01/2021, 19:48
BUSINESS & FINANCE

Το hegde fund που έχασε το 50% των χρημάτων του στη GameStop

Ζημιά άνω των 7 δισ. δολαρίων

Το hegde fund που έχασε το 50% των χρημάτων του στη GameStop

Πάνω από το 50% των περιουσιακών του στοιχείων απώλεσε το hedge fund Melvin Capital, ως απόρροια της ραγδαίας εκτίναξης της μετοχής της GameStop, η οποία μέσα στον Ιανουάριο εμφάνισε σωρευτική άνοδο άνω του 1.600%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή το hedge funds διαθέτει μόλις 8 δισ. δολάρια, παρότι έλαβε επιπλέον 2,75 δισ. δολάρια από τους μετόχους κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών του μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του 2021 τα συνολικά assets του hedge fund άγγιζαν τα 12,5 δισ. δολάρια. Επομένως, πρόκειται για απώλεια άνω των 7 δισ. δολαρίων.  

Το Melvin Capital, το οποίο ιδρύθηκε το 2014 από τον Γκέιμπ Πλότκιν, είχε ποντάρει εναντίον της εταιρείας video games, η μετοχή της οποίας διαπραγματευόταν κάτω των 5 δολαρίων πριν από πέντε μήνες.

Ωστόσο, οι μαζικές αγορές από εκατοντάδες χιλιάδες μικρο-επενδυτές, οι οποίοι συντονίστηκαν μέσω των φόρουμ του Reddit, είχε ως αποτέλεσμα την εκρηκτική άνοδο της μετοχής της εταιρίας και τη δημιουργία «ζημιάς», ύψους σχεδόν 20 δισ. δολαρίων, για όσους είχαν σορτάρει. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News