Business & Finance Κυριακή 31/01/2021, 17:10
ΕΚΤ

Κνοτ: Νέα μείωση επιτοκίων, εφόσον κριθεί απαραίτητο

Τι είπε για το φαινόμενο GameStop

Κνοτ: Νέα μείωση επιτοκίων, εφόσον κριθεί απαραίτητο

Το ράλι στις διεθνείς αγορές έσπευσε να σχολιάσει ο Κλας Κνοτ, μέλος του κυβερνητικού συμβουλιου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται στις προσδοκίες για ισχυρή ανάκαμψη και όχι στον υψηλό πληθωρισμό.

«Οπωσδήποτε βλέπουμε ότι υπάρχουν υψηλές αποτιμήσεις» παρατήρησε ο Ολλανδός τραπεζίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στην ολλανδική τηλεόραση.

«Οι αγορές προεξοφλούν την επίδραση των εμβολίων και την επαναλειτουργία των οικονομιών» εκτίμησε, ερωτηθείς για τα καύσιμα που τροφοδοτούν το ράλι. «Οι εμβολιασμοί προσφέρουν την προοπτική εξόδου από την κρίση, ιδίως στο β’ εξάμηνο του 2021» συνέχισε, στο ίδιο μήκος κύματος.

Στους υποστηρικτικούς παράγοντες πρόσθεσε και τα χαμηλά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης, εφόσον η ανάκαμψη αποδειχθεί πολύ αργή. 

Ειδική μνεία έκανε και στο φαινόμενο της GameStop, θεωρώντας ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτή η κατάσταση. «Εάν αυτό εξελιχθεί σε διαμάχη μεταξύ μεμονωμένων και επαγγελματιών επενδυτών, είναι προφανές ποιος θα χάσει στο τέλος. Οι μικροί επενδυτές».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News