Business & Finance Σάββατο 30/01/2021, 15:16
BUSINESS & FINANCE

Γιατί τα Jumbo λειτουργούν με click inside στην Αττική

Ποιος ο ρόλος των ΚΑΔ

Γιατί τα Jumbo λειτουργούν με click inside στην Αττική

Το νέο καθεστώς λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αττική και της υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο, ο οποίος προειδοποιεί για ακόμη ένα καίριο πλήγμα στα «ταμεία» τους.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, δεν λείπουν και ορισμένα «περίεργα» στην εφαρμογή της νομοθεσίας, λόγω των Κωδικών Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που διαθέτουν μερικές αλυσίδες καταστημάτων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των καταστημάτων Jumbo, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν με το καθεστώς του click inside στην Αττική και τις «κόκκινες» περιοχές.

Κι αυτό, διότι η αλυσίδα, πέραν της πώλησης παιχνιδιών, διαθέτει και ΚΑΔ για την πώληση ρουχισμού, γεγονός το οποίο της επιτρέπει να λειτουργεί από σήμερα με click inside και όχι με click away, όπως  ισχύει στα υπόλοιπα καταστήματα παιχνιδιών.

«Αγαπητοί φίλοι των Jumbo, τα καταστήματά μας στην Αττική, τη Χαλκίδα και την Πάτρα, θα λειτουργούν με ραντεβού. Όλα τα υπόλοιπα καταστήματα Jumbo στην Ελλάδα θα λειτουργούν χωρίς ραντεβού» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου, ότι στις «κίτρινες» περιοχες της Ελλάδας, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων συνεχίζεται κανονικά, όπως και πριν, χωρίς αλλαγές. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News