Business & Finance Παρασκευή 29/01/2021, 18:23
BUSINESS & FINANCE

Στον κλάδο των ΑΠΕ η ΔΕΠΑ Εμπορίας

Με 49% στη North Solar

Στον κλάδο των ΑΠΕ η ΔΕΠΑ Εμπορίας

Την είσοδο της ΔΕΠΑ Εμπορίας, με ποσοστό 49%, στο μετοχικό κεφάλαιο της North Solar, η οποία αναπτύσσει φωτοβολταϊκά έργα, ισχύος 499,61 MW στη Μακεδονία, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Η επέκταση στο κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) επέρχεται στο πλαίσιο της απόφασης για διαφοροποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών, κατ’ εφαρμογή του νέου επιχειρηματικού σχεδίου για την περίοδο 2020 – 2024.

Η επένδυση της ΔΕΠΑ Εμπορίας εντάσσεται, ταυτόχρονα, στην προσπάθεια μετάβασης προς την απολιγνιτοποίηση και την απανθρακοποίηση των συστημάτων ενέργειας, αποφεύγοντας την εκπομπή πάνω από 730.000 μετρικών τόνων διοξειίου του άνθρακα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, επεσήμανε ότι «η είσοδος της εταιρείας στον κλάδο της καθαρής ενέργειας συμβάλλει
στην απολιγνιτοποίηση και την αύξηση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, όπως προβλέπει το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, υποστήριξε ότι «η εν λόγω επένδυση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για διαφοροποίηση των προϊόντων και των υπηρεσιών, και τη μετατροπή της εταιρείας σε μια σύγχρονη ενεργειακή εταιρεία, με αυξημένη καθετοποίηση και ισχυρή παρουσία στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, πέραν αυτής του φυσικού αερίου».

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη θέση μας στον τομέα των “πράσινων” και εναλλακτικών πηγών ενέργειας, αναπτύσσοντας τις υποδομές που εγγυώνται την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας και συμβάλλουν στην ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας της» κατέληξε.

Για την πενταετία 2020 – 2024, η διοίκηση της εταιρείας προγραμματίζει επενδύσεις, συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΠΑ Εμπορίας εντάσσεται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, με την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών να αναμένεται προς το τέλος του α’ τριμήνου ή στις αρχές του β’ τριμήνου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News