Business & Finance Παρασκευή 29/01/2021, 14:46
BUSINESS & FINANCE

Ενέκρινε και το κινεζικό εμβόλιο η Ουγγαρία

Ενέκρινε και το κινεζικό εμβόλιο η Ουγγαρία

Στην έγκριση του εμβολίου της κινεζικής εταιρείας Sinopharm κατά του κορωνοϊού προχώρησε σήμερα η Ουγγαρία.  Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εγκρίνει το κινεζικό εμβόλιο, λίγες μέρες αφότου έδωσε το «πράσινο φως»  και στο ρωσικό Sputnik V, καθώς η μία μετά την άλλη, οι φαρμακοβιομηχανίες της Δύσης ανακοινώνουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις των σκευασμάτων τους στην Ευρώπη.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν είπε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι η χώρα του παρακολουθεί στενά την πορεία των εμβολιασμών στη γειτονική Σερβία, όπου το εμβόλιο της Sinopharm χρησιμοποιείται ήδη. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι προσωπικά θα επέλεγε το κινεζικό εμβόλιο, γιατί το εμπιστεύεται περισσότερο από όλα.

Η Ουγγαρία, με σχεδόν 10 εκατ. πληθυσμού, έχει καταγράψει 364.909 κρούσματα και 12.374 θανάτους από κορωνοϊό. Παρότι ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται, εντούτοις περισσότερα από 3.600 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται, με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας να πιέζεται. Κατόπιν τούτων, η κυβέρνηση έχει επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα έως την 1η Μαρτίου, επιβάλλοντας, μεταξύ άλλων, και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News