Business & Finance Παρασκευή 29/01/2021, 13:57
BUSINESS & FINANCE

Καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων και από τη Moderna

Μετά τις Pfizer και AstraZeneca.

Καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων και από τη Moderna

Μετά τις Pfizer και AstraZeneca, και η Moderna μειώνει τον αριθμό των εμβολίων που πρόκειται να παραδώσει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία θα παραδώσει 20% λιγότερα εμβόλια στην Ιταλία από ό,τι είχε δεσμευτεί, κατά την εβδομάδα που ξεκινά στις 7 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο ειδικός επίτροπος της χώρας για τον κορωνοϊό.

«Πριν από μερικά λεπτά, η Moderna μας είπε για μία μείωση στη διανομή των εμβολίων της. Την εβδομάδα που ξεκινά στις 7 Φεβρουαρίου, θα φτάσουν μόνο 132.000 δόσεις, 20% λιγότερες από όσες είχαμε συμφωνήσει», είπε ο Ντομένικο Αρκούρι, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ιταλία, η δεύτερη χώρα σε θανάτους από κορωνοϊό στην Ευρώπη, μετά τη Βρετανία, αντιμετωπίζει ήδη καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer, με τη Ρώμη  να έχει ήδη στείλει επίσημη προειδοποίηση στην εταιρεία.

«Έως σήμερα, μας λείπουν 300.000  δόσεις εμβολίων. Κάθε μέρα τα νέα είναι χειρότερα από τη χθεσινή. Τα εμβόλια δεν είναι αναψυκτικά ή σνακ, είναι το μοναδικό αντίδοτο σε μία σκοτεινή νύχτα που κράτησε έναν χρόνο», είπε ο Αρκούρι.

Όπως είπε, οι αποφάσεις για τις παραδόσεις λαμβάνονται μονομερώς και χωρίς προειδοποίηση. Η Ιταλία έχει ζητήσει από την Κομισιόν να αναλάβει δράση κατά της Pfizer.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News