Business & Finance Πέμπτη 28/01/2021, 12:34
BUSINESS & FINANCE

ΕΣΑ: Το λιανεμπόριο δεν ανοιγοκλείνει από τα τηλεπαράθυρα

Επιστολή Στ. Καφούνη προς τον υπ. Ανάπτυξης με αφορμή τις φήμες περί νέων περιορισμών

ΕΣΑ: Το λιανεμπόριο δεν ανοιγοκλείνει από τα τηλεπαράθυρα

Την αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών προκάλεσε η φημολογία περί νέων περιορισμών στην λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Καφούνης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ανάοτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, εφιστώντας την προσοχή του υπουργείου ώστε να σποφευχθούν περιορισμοί στην λειτουργία της αγοράς «πριν εξαντληθεί η αυστηρότητα των μέτρων προς όλους τους τομείς της κοινωνίας».

«Για άλλη μία φορά, παρακολουθούμε με αγωνία την πιθανότητα να περιοριστεί η λειτουργία των καταστημάτων, που μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές των δύο lockdown και μίας δύσκολης ενδιάμεσης περιόδου» αναφέρει στην επιστολή του ο κ Καφούνης. 

Από την άλλη, σημειώνει, «παραμένει ανεξέλεγκτη η άσκοπη κυκλοφορία στους δρόμους, συζητούμε αν θα επιτρέπονται διαμαρτυρίες με μόνο 100 ή περισσότερα άτομα, αν θα κάνουμε σκι, αν θα λειτουργήσει η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες χωρίς περιοριστικά μέτρα παρόμοια με αυτά  που εφαρμόζαμε στο παρελθόν και επιπλέον βλέπουμε να συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη λειτουργία των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΣΑ το εμπόριο είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας, ο κλάδος που αποτελείται από χιλιάδες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, ο οποίος συντηρεί εκατομμύρια οικογένειες και έχει επιδείξει απόλυτη υπευθυνότητα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του εν μέσω της υγειονομικής κρίσης. 

«Σε κάθε περίπτωση», συμπληρώνει, «δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε ειδικούς επιστήμονες και μη, να ανακοινώνουν από τα τηλεπαράθυρα τρόπους λειτουργίας των καταστημάτων μας, οδηγώντας την εμπορική κοινότητα σε νευρική κρίση».

Ο κ. Καφούνης ζητεί πριν προχωρήσει οποιοδήποτες περιορισμός λειτουργίας της αγοράς,  «να εξαντλήσει η κυβέρνηση την αυστηρότητά της ισότιμα και στους υπόλοιπους κλάδους, αυστηροποιώντας και ελέγχοντας περισσότερο όλους τους λόγους μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένων των αγορών, με αυστηρότερο χρονικό ή γεωγραφικό κριτήριο».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News