Business & Finance Πέμπτη 28/01/2021, 12:32
BUSINESS & FINANCE

Apple: Σε επίπεδα ρεκόρ πωλήσεις και κέρδη εν μέσω πανδημίας

Apple: Σε επίπεδα ρεκόρ πωλήσεις και κέρδη εν μέσω πανδημίας

Με το πιο κερδοφόρο τρίμηνο όλων των εποχών αποχαιρέτισε η Apple το 2020, καθώς η πανδημία δεν εμπόδισε την αύξηση των πωλήσεων των iPhone, ενώ απογείωσε τη ζήτηση για τα laptop και τα tablet της εταιρείας. 

Η Apple είχε στο πρώτο τρίμηνο χρήσης (Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου) έσοδα ύψους 111,4 δισ. δολαρίων. Για πρώτη φορά στην ιστορία της οι πωλήσεις τριμήνου σπάνε το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων. Τα κέρδη της έκαναν το ίδιο διάστημα άλμα 29% στα 28,76 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από τα iPhone ήταν αυξημένα κατά 17% στα 65,6 δισ. δολάρια. Σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι οι πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 57%, καθώς το τελευταίο μοντέλο του smartphone έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε δίκτυο 5G- το οποίο είναι πολύ ανεπτυγμένο στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Στις ΗΠΑ η μέση τιμή πώλησης του iPhone αυξήθηκε στα 873 από 809 δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. 

Οι πωλήσεις των Mac αυξήθηκαν κατά 21%, ενώ άλμα 41% έκανες εκείνες των iPads. 

Aν και ουσιαστικά ήταν τα lockdown, η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση που έδωσαν ώθηση στην πώληση υπολογιστών και tablet, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, τόνισε ότι τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμη καλύτερα εάν δεν είχαμε την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα, που ανάγκασαν την εταιρεία να κλείσει για ένα διάστημα καταστήματά της ανά τον κόσμο. «Για τα iPhones και τις wearable συσκευές αυτό ήταν μεγάλο βαρίδι στις πωλήσεις» είπε στο CNBC. 

Η Apple δεν έδωσε εκτιμήσεις για το τρέχον τρίμηνο. Δεν δημοσιεύει οικονομικούς στόχους από την έναρξη της πανδημίας, επικαλούμενη την έντονη αβεβαιότητα. Υπενθυμίζεται ότι παρουσίασε το iPhone 12 σε τέσσερις εκδοχές. Το νέο μοντέλο είναι το πρώτο που περιλαμβάνει 5G. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News