Business & Finance Τετάρτη 27/01/2021, 14:34
BUSINESS & FINANCE

ΓΕΜΗ: Θετικό το ισοζύγιο εγγραφών κατά 5.074 επιχειρήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία του δ' τριμήνου

ΓΕΜΗ: Θετικό το ισοζύγιο εγγραφών κατά 5.074 επιχειρήσεις

Θετικό ήταν το ισοζύγιο των εγγραφών επιχειρήσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίηση η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) για το δ’ τρίμηνο του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιδρύσεις νέων επιχειρήσεων διαμορφώθηκαν σε 8.681, ενώ οι διαγραφές επιχειρήσεις (σ.σ. διακοπή λειτουργίας) ανήλθαν σε 3.607. Αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία θετικού ισοζυγίου 5.074 επιχειρήσεων.

«Το γεγονός αυτό δημιουργεί ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, καθώς σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, η επιχειρηματικότητα με τη συμβολή των μέτρων της κυβέρνησης κατάφερε να ξεπεράσει σημαντικά προβλήματα» σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

ΓΕΜΗ: Θετικό το ισοζύγιο εγγραφών κατά 5.074 επιχειρήσεις-1

Όσον αφορά την Αττική, η εικόνα ήταν ακόμη καλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς ο αριθμός των επιχειρήσεων που εγγράφηκαν στο ΓΕΜΗ ανήλθε σε 4.282, ενώ οι διαγραφές περιορίστηκαν σε 1.534. Έτσι, δημιουργήθηκε θετικό ισοζύγιο 2.748.

«Ο δρόμος μπροστά είναι κάθε άλλο παρά εύκολος, καθώς η υγειονομική κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει και τα Επιμελητήρια δίνουν τη δική τους μάχη στο πλευρό των επιχειρήσεων, τόσο για την πιστή εφαρμογή των μέτρων, όσο και για την ισχυρή στήριξή τους από την Πολιτεία» κατέληξε ο κ. Μίχαλος. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News