Business & Finance Τετάρτη 27/01/2021, 14:24
BUSINESS & FINANCE

Σύμπραξη ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ με Linguaphone στην επαγγελματική εκπαίδευση

Σύμπραξη ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ με Linguaphone στην επαγγελματική εκπαίδευση

Σε μνημόνιο συνεργασίας για την την αναβάθμιση του ρόλου της επαγγελματικής κατάρτισης, μέσω της απόκτησης νέων δεξιοτήτων, κατέληξαν το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης (ΙΒΕΠΕ) του ΣΕΒ και ο οργανισμός ξενόγλωσσης εκπαίδευσης «LINGUAPHONE».

Η συμφωνία εντάσσεται στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το «Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης» και αποσκοπεί στη σταδιακή αλλαγή του εκπαιδευτικού παραδείγματος, μέσω της οικοδόμησης επαγγελματικών προσόντων που να διευκολύνουν τη διατήρηση ή ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού με υψηλές προσδοκίες στην αγορά εργασίας.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών θα αναπτυχθεί σταδιακά σε διάφορους χώρους δουλειάς, όπου οι εργαζόμενοι χρειάζονται την πιστοποιημένη εκμάθηση ξένων γλωσσών για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

«Η ανάταξη του παραγωγικού δυναμικού στη χώρα μας μετά την οικονομική κρίση και την πανδημία θα έχει σαν κύριο παράγοντα επιτυχίας την κατάρτιση των εργαζομένων, για τη βελτίωση δεξιοτήτων ή απόκτηση νέων. Με μεγάλη ικανοποίηση θα συνεργαστούμε με τον πλέον έμπειρο φορέα στον κρίσιμο τομέα της εκμάθησης ξένων γλωσσών, για να διευρύνουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε προς όφελος της ελληνικής παραγωγής» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΙΒΕΠΕ – ΣΕΒ Χ. Κυριαζής.

«Η συμφωνία συνεργασίας με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης (ΙΒΕΠΕ) του ΣΕΒ, αποτελεί μια νέα σημαντική πρόκληση για εμάς. Στόχος η ενεργός συμμετοχή μας στην νέα εποχή της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε έναν κόσμο συνεχούς εργασιακής εξέλιξης και εμπλουτισμού των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού» σημείωσε από την πλευρά του η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού LINGUAPHONE Μπριγκίτα Παπασταύρου.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News