Business & Finance Τρίτη 26/01/2021, 19:38
BUSINESS & FINANCE

Interlife: Τι έκανε στο «ντεμπούτο» της στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Κέρδη με το «καλημέρα» για την ασφαλιστική

Interlife: Τι έκανε στο «ντεμπούτο» της στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με «άλμα» της τάξης του 21% έκανε «ντεμπούτο» στο Χρηματιστήριο Αθηνών η μετοχή της Interlife, με αποτέλεσμα να κλείσει στα επίπεδα των 4,24 ευρώ, κερδίζοντας 0,73 ευρώ σε σχέση με την τιμή εκκίνησης.

Συνολικά διακινήθηκαν 13.155 μετοχές, μέσω 62 πράξεων, με τον τζίρο των συναλλαγών της ασφαλιστικής εταιρείας να διαμορφώνεται στα 55.513 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ως τιμή έναρξης είχαν οριστεί τα 3,48 ευρώ ανά μετοχή, με το όριο διακυμάνσεων τις τρεις πρώτες ημέρες να είναι απολύτως ελεύθερο.

Η είσοδος της Interlife στο Χ.Α. αποτελεί την πρώτη εισαγωγή εταιρείας από το 2017, όταν και είχε ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της BriQ Properties και της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Σωκράτης Λαζαρίδης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, ευχήθηκε η εισαγωγή της εταιρείας να σηματοδοτήσει την έλευση πολλών ακόμη εταιρειών στο εγγύς μέλλον.

«Παρότι η εισαγωγή της Ιnterlife είχε ήδη την απαιτούμενη διασπορά και έτσι δεν συνοδεύτηκε από άντληση κεφαλαίων, είτε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης είτε μέσω δημόσιας εγγραφής, ευχόμαστε να τύχει της καλύτερης δυνατής πορείας από πλευράς ρευστότητας. Πρόκειται άλλωστε για την πρώτη μη τραπεζική εταιρεία που εισάγεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο προερχόμενη από κεφαλαιαγορά την ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Interlife, από το 2012, διαπραγματεύεται και στο Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου.

«Η είσοδος της Interlife στο Χρηματιστήριο αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή αλλά και διπλή χαρά καθώς συμπίπτει με την συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση της εταιρείας μας. Μία διαδρομή σταθερά ανοδική και κερδοφόρα ακόμα και μέσα στη δεκαετία των μνημονίων» τόνισε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ιωάννης Βοτσαρίδης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News