Business & Finance Τρίτη 26/01/2021, 19:22
BUSINESS & FINANCE

«Διέκοψαν» τη διήμερη διόρθωση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο +1,66% ο γερμανικός DAX

«Διέκοψαν» τη διήμερη διόρθωση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σημαντικά κέρδη εμφάνισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντιδρώντας στη διήμερη διορθωτική κίνηση, χάρη στην ισχυρή ώθηση από τους κλάδους των χημικών και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,63% και διαμορφώθηκε στις 407,7 μονάδες, με τον γερμανικό DAX να κλείνει στο +1,66% και τις 13.870 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB τερμάτισε στο +1,15% και τις 21.987 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε άνοδο κατά 0,94% και τις 5.523 μονάδες. Από την πλευρά του, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε μικρά κέρδη της τάξης του 0,23%.

Στο ταμπλό ξεχώρισε η μετοχή της σουηδικής EQT, η οποία εκτινάχθηκε άνω του 14%, μετά την εξαγορά της Exeter Property Group. Στο +15% έκλεισε και η ισπανική Naturgy, χάρη στην πρόταση της IFM για την αγορά μέρους των μετοχών της ενεργειακής εταιρείας.

Πάντως, η ανοδική κίνηση «μετριάστηκε» από τις ανησυχίες για τον ρυθμό διανομής των εμβολίων στη Γηραιά Ήπειρο, με τις Βρυξέλλες να ανοίγουν «μέτωπο» με τη βρετανική AstraZeneca, λόγω των προβλημάτων στην γραμμή παραγωγή.

Η έγκριση του εμβολίου κατά της Covid αναμένεται από τις ευρωπαϊκές αρχές εντός των αμέσως επόμενων ημερών, με την Κομισιόν να καλεί τη φαρμακευτική εταιρεία να μην προβεί σε μείωση των παραδοτέων δόσεων και να τηρήσει την υπογραφείσα συμφωνία.

Στο μεταξύ, η Ιταλία διέρχεται ακόμη μίας πολιτικής κρίσης, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, ως απόρροια της αποχώρησης από τον κυβερνητικό συνασπισμό του κόμματος του Ματέο Ρέντσι.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News