Business & Finance Τρίτη 26/01/2021, 19:06
BUSINESS & FINANCE

Γιατί η εταιρεία κάνναβης Tilray κάνει «άλμα» 10% στη Wall Street

Ειδικεύεται στην έρευνα για τη φαρμακευτική κάνναβη

Γιατί η εταιρεία κάνναβης Tilray κάνει «άλμα» 10% στη Wall Street

Άλμα της τάξης του 10% εμφανίζει σήμερα η μετοχή της καναδικής εταιρείας Tilray, η οποία ειδικεύεται στην έρευνα για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Ο λόγος; Η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να ξεκινήσει μια ευρείας κλίμακας έρευνα για την αποτελεσματικότητα της χρήσης κάνναβης σε ασθενείς με διάφορες νευροπάθειες.

Πιο συγκεκριμένα, το γαλλικό υπουργείο ανακοίνωσε τη έναρξη πειραματικής έρευνας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες, οι οποίοι υποφέρουν από νευροπαθητικούς πόνους, πολλαπλή σκλήρυνση ή επιληψία, θα λαμβάνουν ιατρική κάνναβη.

«Η σημερινή ανακοίνωση σηματοδοτεί ακόμη ένα σημαντικό ορόσημο για την Tirlay στην προσπάθεια επέκτασης των δραστηριοτήτων στην Ευρώπη» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Μπρένταν Κένεντι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης στη Γαλλία θα πραγματοποιείται μέσω της εγκατάστασης που διαθέτει η Tilray στην Πορτογαλία.

Αποτέλεσμα ήταν η μετοχή της εταιρείας στον δείκτη Nasdaq της Wall Street να ενισχύεται αυτή την στιγμή κατά σχεδόν 10%, αγγίζοντας τα επίπεδα των 19 δολαρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News