Business & Finance Τρίτη 26/01/2021, 17:38
ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ποιος είναι ο project manager για τις εκκρεμείς συντάξεις

Αμισθί η παροχή των υπηρεσιών του

Ποιος είναι ο project manager για τις εκκρεμείς συντάξεις

O οικονομολόγος Μιχάλης Κεφαλογιάννης τοποθετήθηκε ως project manager για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων.

Έχοντας διατελέσει στέλεχος επιχειρήσεων και τραπεζών σε Ελλάδα και εξωτερικό, εκτιμάται ότι διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία στην υλοποίηση αντίστοιχων σχεδίων στον δημόσιο τομέα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, μάλιστα, θα ηγείται μιας Ομάδας Έργου, η οποία θα απαρτίζεται από τους:

  • -Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, καθηγήτρια ασφαλιστικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • -Δρ. Αλέξανδρος Βαρβέρης, Αναπληρωτής Διευθυντής Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής, Νομική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • -Δρ. Άρτεμις Δεδούλη, πρώην Γενική Διευθύντρια Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
  • -Ελένη Νιαρχάκου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ

Η Ομάδα Έργου θα είναι αρμόδια για να προετοιμάζει και να εισηγείται στην κυβέρνηση διοικητικά και νομοθετικά μέτρα για την επίσπευση της απονομής των συντάξεων, καθώς και να παρακολουθεί την εφαρμογή τους.

Θα έχει στενή συνεργασία με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς των υπολοίπων συναρμόδιων υπουργείων. 

Για την υλοποίηση του project της επιτάχυνσης των συντάξεων, η Ομάδα θα μπορεί να καταφεύγει –αν και όποτε το κρίνει σκόπιμο- στις υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα.

Τόσο ο κ. Κεφαλογιάννης όσο και τα μέλη της Ομάδας θα παρέχουν τις υπηρεσίες αμισθί.

«Για το θέμα της απονομής συντάξεων οφείλουμε να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Χατζηδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για αύξηση 31% στην απονομή συντάξεων εντός του 2020.

«Ωστόσο, οι προσπάθειες για την επίσπευση της απονομής των συντάξεων πρέπει να ενταθούν. Αυτή είναι η βασική αποστολή της Ομάδας Έργου που, σε στενή συνεργασία τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ θα συμβάλλει από την πλευρά της στην αντιμετώπιση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων» έσπευσε να προσθέσει.

Προανήγγειλε δε, τη λήψη πρόσθετων μέτρων, τα οποία θα γνωστοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνολικές εκκρεμότητες για κύρια σύνταξη ανέρχονται, με βάση τα τελευταία στοιχεία, σε 154.000 αιτήσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν το ΙΚΑ. Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, τα εκκρεμή αιτήματα αριθμούν σε 119.694.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News