Business & Finance Τετάρτη 29/05/2024, 10:15
BUSINESS & FINANCE

Eurobank: Νέες παροχές για πολύτεκνους εργαζομένους – 25.000 για τρίτο παιδί

Eurobank: Νέες παροχές για πολύτεκνους εργαζομένους – 25.000 για τρίτο παιδί

Νέα μέτρα για ενίσχυση στις πολυμελείς οικογένειες των εργαζομένων της Eurobank ανακοίνωσε ο διευθύνων δύμβουλος της Eurobank, Φ. Καραβίας, με επιστολή του προς το Προσωπικό.

«Πριν από τρία χρόνια, η Eurobank ανέλαβε μια μεγάλη πρωτοβουλία για την ανάδειξη του δημογραφικού ζητήματος στην πραγματική του διάσταση, δηλαδή ως εθνικής πρόκλησης και εθνικής προτεραιότητας», αναφέρει ο κ. Καραβίας στην επιστολή του και συνεχίζει:

«Στο διάστημα αυτό, έχει συντελεστεί μια ουσιαστική αλλαγή. Η πολιτεία σχεδιάζει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό. Ο Πρωθυπουργός ήταν παρών και μίλησε και στα τρία διαδοχικά ετήσια ειδικά συνέδρια στη διεξαγωγή των οποίων είχαμε χορηγική και ουσιαστική συμβολή. Όλες οι μετρήσεις, όπως η πιο πρόσφατη της Metron Analysis, που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Τράπεζάς μας, επιβεβαιώνουν ότι οι πολίτες κατατάσσουν την υπογεννητικότητα ως μείζονα μακροπρόθεσμη πρόκληση για τη χώρα. Και, επίσης, ένας σημαντικός αριθμός άλλων οργανισμών του ιδιωτικού τομέα ανακοινώνουν μέτρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης των οικογενειών ώστε να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά.

Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε συμβάλει, όπως ακριβώς ήταν ο αρχικός μας στόχος, στην ανάδειξη του δημογραφικού στο δημόσιο διάλογο και στην ατζέντα της χώρας μας. Το όχημα των σχετικών δράσεών μας είναι το Πρόγραμμα Μπροστά για την Οικογένεια, στο πλαίσιο του οποίου συνεργαζόμαστε με εταίρους υψηλού κύρους με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα, όπως η BeLive για την εξωσωματική γονιμοποίηση, η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η ένωση «Μαζί για το Παιδί». Έχουμε εστιάσει τις δράσεις μας στην Ανατολική ακριτική Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο και διευρύνουμε διαρκώς τις σχετικές ενέργειες. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσαμε ότι παρέχουμε ένα νέο στεγαστικό δάνειο για τρίτεκνες και πλέον οικογένειες στις συγκεκριμένες περιοχές με εξαιρετικά ελκυστικούς όρους.

Όμως για την Τράπεζα προτεραιότητα έχουν οι δικοί της άνθρωποι. Και δεν θα μπορούσαμε παρά να σκεφτούμε την οικογένεια στο πλαίσιο της δικής μας μεγάλης «οικογένειας» της Eurobank. Αποτελεί για εμένα και όλη τη διοίκηση της Τράπεζας εξαιρετική χαρά η απόφαση να προχωρήσουμε σε μια πρωτοποριακή για τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα δέσμη μέτρων στήριξης των δικών μας ανθρώπων που θέλουν να αποκτήσουν μια πολυμελή οικογένεια ή να τη διευρύνουν. Σχεδιάσαμε για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με το αντιπροσωπευτικό σωματείο των εργαζομένων μας, μια δέσμη μέτρων που θα περιγράψω στη συνέχεια. Η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα υπογραφεί με το αντιπροσωπευτικό σωματείο εντός Ιουνίου θα περιλαμβάνει όλη αυτή τη σειρά νέων παροχών και αναπροσαρμογών σε ήδη υπάρχουσες, οι οποίες θα έχουν αναδρομική ισχύ από 1 Ιανουαρίου 2024.

Συγκεκριμένα:

1. €25.000-30.000 άπαξ για κάθε παιδί, το επίδομα για τον νέο πολύτεκνο

Οι εργαζόμενοι που θα αποκτήσουν το 3ο παιδί θα λαμβάνουν άπαξ το ποσό των €25.000, με την απόκτηση 4ου παιδιού €30.000 και με κάθε επιπλέον παιδί €30.000 για το κάθε ένα.

Δηλαδή ένας εργαζόμενος που θα αποκτήσει 4 παιδιά θα λάβει από την τράπεζα συνολικά €55.000, ως επίδομα πολυτέκνου. 

2. Αύξηση από 50% έως 317% για τους ήδη υπάρχοντες τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζόμενους

Το ετήσιο επίδομα των υπαρχόντων πολυτέκνων θα συνεχίσει να καταβάλλεται μηνιαία έως τα 18 ή 25 έτη και αναπροσαρμόζεται ως εξής:

Οικογενειακή Κατάσταση

Τρέχον Ποσό

Νέο Ποσό

Αύξηση ετήσιου επιδόματος

3τέκνοι

1.000

1.500

50%

4τέκνοι

1.200

3.000

150%

5τέκνοι

1.200

4.000

233%

6τέκνοι

1.200

5.000

317%

 3. Επιπλέον 3 μήνες άδεια μητρότητας-σωρευτικό ωράριο μητρότητας για μητέρες που αποκτούν 3 ή παραπάνω παιδιά

Δυνατότητα σωρευτικής άδειας μητρότητας μετά την άδεια τοκετού από 9 μήνες που είναι σήμερα σε 12 μήνες, για τις γυναίκες που αποκτούν τρίτο ή περισσότερα παιδιά. Έτσι αυξάνεται η σωρευτική άδεια για τις τρίτεκνες μητέρες κατά 3 μήνες ή αντιστοίχως, επεκτείνεται η εφαρμογή του μειωμένου ωραρίου, αν η εργαζόμενή μας έχει επιλέξει μειωμένο ωράριο αντί της σωρευτικής άδειας.

4. Διπλασιασμός της άδειας γέννησης τρίτου ή παραπάνω παιδιού για τον πατέρα

Η άδεια γέννησης για τον πατέρα που αποκτά τρίτο ή περισσότερα παιδιά διπλασιάζεται από 14 σε 28 εργάσιμες ημέρες οι οποίες θα μπορούν να ληφθούν μέσα σε διάρκεια 2 ετών αντί των 30 ημερών που ισχύει σήμερα.

«Σήμερα, ερχόμαστε με τις ενέργειές μας αυτές να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας για τους ανθρώπους μας που ονειρεύονται μεγαλύτερη οικογένεια και να τους στείλουμε το μήνυμα ότι η Τράπεζα είναι δίπλα τους και τους βοηθά να στηρίξουν αυτή τους την επιλογή. Αισθανόμαστε πως κάθε μέλος μιας οικογένειας εργαζομένου μας είναι μέλος της οικογένειας της Eurobank. Και όσα περισσότερα μέλη υποδεχόμαστε, τόσο μεγαλύτερη η χαρά όλων μας. Η απόφαση για την απόκτηση ενός παιδιού είναι προσωπική και οικογενειακή. Η δική μας υποχρέωση και βούληση είναι, για όσους την πάρουν, να την κάνουμε όσο πιο εύκολη γίνεται και να ξέρουν πως θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους», καταλήγει ο Φ. Καραβίας στην επιστολή του προς το προσωπικό.

Διαβάστε επίσης:

Eurobank: Η απασχόληση στην Ελλάδα μετά την κρίση – Αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο;

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν αλλά το παραγωγικό μοντέλο δεν άλλαξε

Σταθερά άνω του 10% η ανεργία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News