Business & Finance Τρίτη 26/01/2021, 17:07
BUSINESS & FINANCE

ΤΑΙΠΕΔ: 1η Απριλίου η νέα προθεσμία για την Εγνατία Οδό

ΤΑΙΠΕΔ: 1η Απριλίου η νέα προθεσμία για την Εγνατία Οδό

Την 01/04/2021 όρισε το ΤΑΙΠΕΔ ως νέα ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τον εν εξελίξει διαγωνισμό που αφορά στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων αξόνων, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του moneyreview.gr.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έλαβε την απόφαση αυτή κατ’ ενάσκηση του νόμιμου δικαιώματός του να συμμορφωθεί οικειοθελώς προς τις αποφάσεις της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων των προεπιλεγέντων επενδυτών «ROADIS Transportation Holding S.L.U.-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» και «VINCI HIGHWAYS S.A.S – VINCI CONCESIONES S.A.S – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε». 

Υπενθυμίζεται ότι τα δυο αυτά σχήματα είχαν ζητήσει από το ΤΑΙΠΕΔ παράταση, την οποία δεν έλαβαν και προσέφυγαν έτσι στο ΣτΕ, πετυχαίνονται ασφαλιστικά μέτρα περί μη αποσφράγισης της μιας και μόνης προσφοράς που κατατέθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ. Δεσμευτική προσφορά στις 11 Δεκεμβρίου υπέβαλε μόνον η κοινοπραξία της ΓΕΚ Τερνα με την Egis, η οποία όμως δεν αποσφραγίστηκε μετά από τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησαν και κέρδισαν από το ΣτΕ οι δύο οι άλλοι υποψήφιοι.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News