Business & Finance Τρίτη 26/01/2021, 16:52
BUSINESS & FINANCE

Wall Street: Σε αχαρτογράφητα εδάφη παρά τον κίνδυνο φούσκας

Νέα ιστορικά υψηλά

Wall Street: Σε αχαρτογράφητα εδάφη παρά τον κίνδυνο φούσκας

Σε αχαρτογράφητα εδάφη συνεχίζει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο εν μέσω της δημοσίευσης μιας σειράς εταιρικών αποτελεσμάτων «βαδίζει» προς νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones, λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ενισχύεται κατά 0,47% και διαμορφώνεται στις 31.106 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Ταυτόχρονα, σε νέο ιστορικό υψηλό κινούνται τόσο ο τεχνολογικός Nasdaq όσο και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, καθώς βρίσκονται στις 13.645 και τις 3.816 μονάδες, αντίστοιχα, σημειώνοντας -πάντως- οριακή άνοδο σε σχέση με τη Δευτέρα.

Το θετικό κλίμα, όπως προαναφέρθηκε, στηρίζουν τα εταιρικά αποτελέσματα των General Electric και Johnson & Johnson, με αποτέλεσμα η μετοχή της πρώτης να ενισχύεται κατά 9% και της δεύτερης κατά 3%.

Την ίδια ώρα, με ξέφρενους ρυθμούς «τρέχουν» και οι μετοχές των GameStop – AMC Entertainment, παρά το γεγονός ότι αρκετοί «σορτάκηδες» κάνουν λόγο για επικείμενη «φούσκα» σε μια σειρά τεχνολογικών μετοχών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή της GameStop καταγράφει άλμα της τάξης του 20%, χωρίς κάποιον προφανή λόγο, ενώ κατά 10% ενισχύεται και η μετοχή της AMC, δίνοντας συνέχεια στην χρηματιστηριακή εκτίναξη των τελευταίων ημερών.

Κι όλα αυτά, ενώ πληθαίνουν οι εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο άμεσης διόρθωσης στην αμερικανική αγορά, μετά τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά, τα οποία αποδίδονται στο νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης του προέδρου Μπάιντεν.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News