Business & Finance Τρίτη 26/01/2021, 15:45
BUSINESS & FINANCE

GameStop: Συνεχίζει να τρελαίνει τη Wall Street και τους «σορτάκηδες»

Ράλι άνω του 300% τον Ιανουάριο

GameStop: Συνεχίζει να τρελαίνει τη Wall Street και τους «σορτάκηδες»

Αδιάκοπο φαίνεται ότι είναι το ράλι της GameStop, η οποία στην προ-αγορά της Wall Street καταγράφει άλμα της τάξης άνω του 20% και διαμορφώνεται στα 92 δολάρια. Μάλιστα, λίγο νωρίτερα, η αξία της μετοχής έφθασε έως και τα 100 δολάρια.

Από τις αρχές Ιανουαρίου, η εισηγμένη στον δείκτη Nasdaq έχει εμφανίζει σωρευτική άνοδο άνω του 300%, καθώς ολοένα και περισσότεροι μικρο-επενδυτές σπεύδουν να στηρίξουν τη μετοχή, κόντρα στις διαθέσεις των «σορτάκηδων».

Οι τελευταίοι, μέχρι στιγμής, παρότι έχουν χάσει περίπου 4,2 δισ. ευρώ, επιμένουν ότι η GameStop μοιάζει με «χάρτινο πύργο», θεωρώντας ότι το «ξεφούσκωμα» της μετοχής είναι θέμα λίγων συνεδριάσεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών, υπήρξε «σορτάρισμα» αξίας 50 εκατ. δολαρίων.

Το εκρηκτικό ράλι της GameStop οφείλεται σε μεμονωμένους μικρο-επενδυτές, οι οποίοι συμμετέχουν σε chat rooms της δημοφιλούς πλατφόρμας Reddit.

Εκεί δημοσιεύθηκε πρόσφατα ένα post, σύμφωνα με το οποίο ανεξάρτητος επενδυτής είχε κέρδη άνω του 1.000% από το ποντάρισμα στη μετοχή. Η ανάρτηση έγινε ανάρπαστη σε χρόνο – ρεκόρ.

Ποια είναι η GameStop

Η GameStop, η οποία ξαφνικά -και χωρίς κάποιον ιδιαίτερο ρόλο- έχει καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλείς στους επενδυτές που «λατρεύουν» το γρήγορο κέρδος, δραστηριοποιείται στον κλάδο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων και στην παραγωγή ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Με έδρα το Τέξας, διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο 5.509 σημείων πώλησης σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ευρώπη.

Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε την ανάληψη της ηγεσίας του διοικητικού συμβουλίου από τον Ράιαν Κόχεν, συνιδρυτή της Chewy, με στόχο την επίσπευση της ψηφιακή μετάβασης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News