Business & Finance Τρίτη 26/01/2021, 13:44
BUSINESS & FINANCE

Ελλάκτωρ: Όλα ανοιχτά για τη Γ.Σ. των μετόχων

Αύριο η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων

Ελλάκτωρ: Όλα ανοιχτά για τη Γ.Σ. των μετόχων

Όλα «ανοιχτά» παραμένουν για την τύχη της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Ελλάκτωρ, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο, 27 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί.

Σήμερα το πρωί, η Invesco των επιχειρηματιών Μπάκου – Καϋμενάκη κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητείται η αναβολή της Γ.Σ.

Στόχος είναι η διεξαγωγή της Γ.Σ. μετά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το αν προκύπτει ζήτημα συγκέντρωσης ή μη σε περίπτωση ανάληψη της διοίκησης από το διοικητικό συμβούλιο που έχει προτείνει το ολλανδικό fund Reggeborgh.

Η αίτηση θα εκδικαστεί αύριο το πρωί, λίγο πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, με την Ελλάκτωρ να ανακοινώνει πως:

“νωρίτερα σήμερα η εταιρεία Invesco Finance μέτοχος 5,0002% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας, κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αυτοτελές αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της Ελλάκτωρ, ζητώντας την αναβολή της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα την Τετάρτη 27.1.2021. Η συζήτηση για το αίτημα προσωρινής διαταγής έχει οριστεί για την Τετάρτη 27.1.2021 και ώρα 9:00 στο Πρωτοδικείο Αθηνών”.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Reggeborgh ελέγχει περίπου το 30% του μετοχικού κεφαλαίου και της ανταγωνίστριας ΓΕΚ Τέρνα.

Η απάντηση των Ολλανδών

Από την πλευρά τους, κύκλοι των Ολλανδών κάνουν λόγο για «δημόσια δήλωση αποδοχής ήττας» και σημειώνουν ότι η κίνηση της Invesco προκαλεί περισσότερα προβλήματα στην εταιρεία.

Διαμηνύουν δε, ότι η Γ.Σ. θα λάβει χώρα κανονικά. «Η εταιρεία θα προχωρήσει στην επόμενη μέρα απαλλαγμένη από βαρίδια του παρελθόντος» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Οι μετοχικοί συσχετισμοί

  • Pemanoaro Limited (Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης): 20,5% 
  • Reggeborgh Invest: 14,1% + call option για το 12,5% του Λεωνίδα Μπόμπολα. Δυνητικό μερίδιο 26%
  • Λεωνίδας Μπόμπολας: 11,4% + 1,14% μέσω της Oranom Holding. Συνολικό μερίδιο 12,5%
  • Invesco Finance (Δημήτρης Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης): 5% + call option για το 20% της Pemanoaro μέσω της Akron Trade and Transport. Δυνητικό μερίδιο 25%
  • Μικρομέτοχοι με ποσοστό κάτω του 5%: 48,8%

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News