Business & Finance Δευτέρα 25/01/2021, 17:08
BUSINESS & FINANCE

Wall Street: Η εταιρεία που τετραπλασίασε την αξία της τον Ιανουάριο

Διεκόπη η διαπραγμάτευση της μετοχής

Wall Street: Η εταιρεία που τετραπλασίασε την αξία της τον Ιανουάριο

«Φρένο» στο εκρηκτικό ράλι της GameStop έβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Wall Street, η οποία ανέστειλε τη διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας video games.

H απόφαση ελήφθη λόγω της έντονης μεταβλητότητας, καθώς λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς η μετοχή εκτινάχθηκε στο +50% και τα 101,01 δολάρια.

Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, η μετοχή της GameStop έχει καταφέρει να τετραπλασιάσει την αξία της, η οποία πριν από τέσσερις μήνες κυμαινόταν μόλις στα 6 δολάρια.

Κι αυτό μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η Tesley Advisory Group υποβάθμισε τη σύσταση της μετοχής σε «underperform», κάνοντας λόγο για ασυνέπεια μεταξύ των θεμελιωδών μεγεθών και της χρηματιστηριακής αποτίμησης.

Ποια είναι η GameStop

Η GameStop, η οποία ξαφνικά έχει καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλείς στους επενδυτές που «λατρεύουν» το γρήγορο κέρδος, δραστηριοποιείται στον κλάδο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων και στην παραγωγή ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Με έδρα το Τέξας, διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο 5.509 σημείων πώλησης σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ευρώπη.

Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε την ανάληψη της ηγεσίας του διοικητικού συμβουλίου από τον Ράιαν Κόχεν, συνιδρυτή της Chewy, με στόχο την επίσπευση της ψηφιακή μετάβασης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News