Business & Finance Δευτέρα 25/01/2021, 16:44
BUSINESS & FINANCE

Wolt: Άντλησε πρόσθετα επενδυτικά κεφάλαια 530 εκατ. δολαρίων

Στόχος η επέκταση πέραν των εστιατορίων

Wolt: Άντλησε πρόσθετα επενδυτικά κεφάλαια 530 εκατ. δολαρίων

Πρόσθετα κεφάλαια, αξίας 530 εκατ. δολαρίων (440 εκατ. ευρώ), κατάφερε να αντλήσει η εταιρεία delivery Wolt, η οποία έχει βάλει ως στόχο την κατάκτηση της ευρωπαϊκής αγοράς.

Η χρηματοδότηση προέρχεται, κατά ένα μεγάλο μέρος, από την ICONIQ Capital, η οποία έχει επενδύσει σε μια σερά νεοφυών επιχειρήσεων, όπως οι Alibaba, Uber, Airbnb και Zoom,

Σύμφωνα με τη φινλανδική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2014 στο Ελσίνκι, τα νέα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση και πέραν του κλάδου των εστιατορίων, όπως για παράδειγμα στους τομείς των φρέσκων φρούτων και του λιανεμπορίου.

Το 2015, η Wolt συνεργαζόταν με μόλις 10 εστιατόρια, ενώ το app βρισκόταν στα κινητά τηλέφωνα ελάχιστον ανθρώπων. Σήμερα, όμως, η Wolt διαθέτει πάνω από 10 εκατ. χρήστες σε 23 διαφορετικές χώρες. Παράλληλα, συνεργάζεται με 30.000 εστιατόρια και λιανικούς εταίρους, ενώ διαθέτει 60.000 διανομείς και 2.000 εργαζόμενους.

Πέραν της ICONIQ Capital, επενδυτικά κεφάλαια προσέφεραν και οι εταιρείες Tiger Global, DST, KKR, Prosus, EQT Growth και Coatue, ενώ στον νέο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν και προϋπάρχοντες επενδυτές, όπως οι 83North, Highland Europe, Goldman Sachs Growth Equity, EQT Ventures και Vintage Investment Partners.

Σχολιάζοντας τον νέο γύρο χρηματοδότησης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μίκι Κάουσι, διαβεβαίωσε ότι «είμαστε σε ισχυρή θέση για επενδύσεις σε ανθρώπους, τεχνολογία και αγορές», ενώ παρατήρησε ότι «λειτουργούμε σ’ έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό και καλά χρηματοδοτούμενο κλάδο, κι αυτός ο γύρος μας επιτρέπει να έχουμε μια μακροπρόθεσμη νοοτροπία, όσον αφορά την ένταση των επενδύσεων μας στις διαφορετικές αγορές».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News