Business & Finance Δευτέρα 25/01/2021, 12:57
BUSINESS & FINANCE

Saudi Aramco: Επενδύει σε τεχνογνωσία ελληνικής εταιρείας από τον Άλιμο

Η Unixfor ιδρύθηκε το 1979 και εδρεύει στην Αθήνα

Saudi Aramco: Επενδύει σε τεχνογνωσία ελληνικής εταιρείας από τον Άλιμο

Με την ελληνική εταιρεία Unixfor, η οποία εδρεύει στο Καλαμάκι Αλίμου, αποφάσισε να συνεργαστεί η Saudi Aramco, μία από τις μεγαλύτερες ενεργειακές και πετρελαϊκές εταιρείες, με κεφαλαιοποίηση η οποία αγγίζει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Πιο συγκεκριμένα, η σαουδαραβική εταιρεία ανακοίνωσε την χρήση του Self Service Kiosks της Unixfor, το οποίο παρέχει αυτοματοποιημένη έκδοση και αντικατάσταση καρτών πρόσβασης προσωπικού.

Μέσω του νέου συστήματος, ο χρήστης παραδίδει στο Self Service Kiosk την παλιά κάρτα πρόσβασης και παραλαμβάνει τη νέα, η οποία εκτυπώνεται επιτόπου, έχοντας αποθηκεύσει τα στοιχεία του κατόχου, καθώς και μοναδικά χαρακτηριστικά που καθιστούν αδύνατη την υποκλοπή ή την αντιγραφή της.

Το σύστημα, το οποίο έχει αναπτυχθεί από τη Unixfor, εδράζεται σε καινοτομικές λύσεις που ενσωματώνουν υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας, ενώ συνδυάζουν κάμερες ασφαλείας, σαρωτές βιομετρικών χαρακτηριστικών κ.α.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Ορεινό, regional director της ελληνικής εταιρείας, η Saudi Aramco θα προμηθευτεί 30 Self Service Kiosks, έπειτα από τρεις μήνες πιλοτικής λειτουργίας.

Ποια είναι η Unixfor

Η Unixfor ιδρύθηκε το 1979 και εδρεύει στην Αθήνα, διαθέτοντας γραμμή παραγωγής και στη Θεσσαλονίκη. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει μια σειρά self service λύσεων, όπως:

  • Αυτόματους Πωλητές Καυσίμων
  • Τερματικά Έκδοσης & Παραλαβής Εισιτηρίων
  • Συστήματα Διαχείρισης Μετρητών & Εξαργύρωσης Κερδών σε Καταστήματα VLT
  • Συστήματα Αυτόματων Πληρωμών
  • Συστήματα Διαχείρισης Εγγράφων

Αυτή την στιγμή συνεργάζεται με δεκάδες εταιρείες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, ανάμεσα στις οποίες η BP, η Aegean, η Alpha Bank, η Εθνική ΡΤράπεζα, η Vodafone, η Σκλαβενίτης, η Citibank, η Shell κ.α.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2018, ο τζίρος της εταιρείας ανέρχεται σε 4,6 εκατ. ευρώ, με ίδια κεφάλαια 2,3 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη χρήσης άνω των 276.000 ευρώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News