Business & Finance Δευτέρα 25/01/2021, 12:31
BUSINESS & FINANCE

BARECA: Άμεσο άνοιγμα της εστίασης με μέτρα προστασίας

«Συνεχίζει να ποινικοποιείται ο χώρος της εστίασης» αναφέρει το σωματείο σε ανακοίνωσή του

BARECA: Άμεσο άνοιγμα της εστίασης με μέτρα προστασίας

Άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, καφέ και μπαρ με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας ζητεί το σωματείο BARECA, εκφράζοντας την αντίθεσή του με εκπροσώπους άλλων φορέων που υποστηρίζουν ότι δήθεν «δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά των επιχειρηματιών να ανοίξουν άμεσα τα καταστήματα του κλάδου».

Αντίθετα , όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το σωματείο BARECA μιλώντας καθημερινά με τα μέλη του και εκπροσωπώντας τα συμφέροντα χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο, θεωρεί ότι τα καταστήματα πρέπει να ανοίξουν άμεσα και να τεθεί ωστόσο στη διακριτική ευχέρεια των ιδιοκτητών το άνοιγμα ή μη των επιχειρήσεών τους με παράλληλη δυνατότητα αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχει η κυβέρνηση σε όσες παραμείνουν κλειστές».

Το δ.σ. του σωματείου BARECA υποστηρίζει ακόμη ότι «για άλλη μια φορά ο κλάδος αντιμετωπίζεται ως συνήθης ύποπτος για την υγειονομική κρίση υιοθετώντας τακτική δύο μέτρων και δύο σταθμών αναφορικά με τους όρους που θέτει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την άρση των μέτρων του lockdown και σίγουρα συνεχίζει να ποινικοποιείται ο χώρος της εστίασης, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι τηρούν στο ακέραιο τα μέτρα ασφαλείας».

«Θα πρέπει να σταματήσει άμεσα η άδικη ισοπέδωση των επαγγελματιών και των χώρων εστίασης καθώς ο κλάδος της εστίασης περιλαμβάνει επιχειρήσεις με εντελώς διαφορετική μεταξύ τους λειτουργία (εστιατόρια, καφέ, bars και clubs) και ποικίλα επιχειρηματικά μοντέλα λειτουργίας (μεγάλες μονάδες, μικρομεσαίες και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις)» σημειώνει το σωματείο και ζητά άμεσα συνάντηση με τους καθ ύλην αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

«Ζητούμε να δοθεί η δυνατότητα να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης για όσους επιχειρηματίες βρίσκονται λίγο πριν την καταστροφή και το λουκέτο και παράλληλα  οικονομική στήριξη για όσους παραμείνουν κλειστοί. Για το σωματείο BARECA είναι σημαντικό να μπορούν να λειτουργήσουν και να παραμείνουν ζωντανές μικρές επιχειρήσεις καθώς είναι δεδομένο ότι θα αποτελεί κέρδος ακόμη και ένας εργαζόμενος να επιστρέψει στη θέση εργασίας του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News