Business & Finance Δευτέρα 25/01/2021, 09:25
BUSINESS & FINANCE

Υπό εξέταση σχέδιο για ψώνια με «χρονόμετρο» μέσω του e-katanalotis

Υπό εξέταση σχέδιο για ψώνια με «χρονόμετρο» μέσω του e-katanalotis

Σχέδιο για το επιτρεπόμενο χρονικό όριο μέσα στο οποίο οι πολίτες μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους, εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, όπως επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μιλώντας στον Αnt1 ο κ. Σταμπουλίδης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις εικόνες συνωστισμού έξω από εμπορικά καταστήματα και σε εμπορικούς δρόμους. «Είναι λάθος να θεωρούμε ότι στέλνοντας πολλά SMS, ξεγελάμε το σύστημα και το κράτος» σημείωσε, προσθέτοντας πως «φέρνουμε σε δύσκολη θέση την Πολιτεία που καλείται να λάβει περιοριστικά μέτρα, ενώ συμπλήρωσε πως έχουμε πατριωτική ευθύνη για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας».

Ο ίδιος ανέφερε πως ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή e-katanalotis, προκειμένου ο πολίτης να βλέπει στο κινητό του τον διαθέσιμο χρόνο που έχει προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του.

Σημείωσε πάντως ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, όπως είναι ότι ορισμένες ηλικιακές ομάδες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News