Business & Finance Κυριακή 24/01/2021, 08:47
ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Ανοικτά σήμερα τα μαγαζιά

Ανοικτά σήμερα τα μαγαζιά

Ανοικτά είναι σήμερα, Κυριακή, τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, με το ωράριο λειτουργίας να ξεκινά από τις 11:00 το πρωί. 

Ως γνωστόν, οι μετακινήσεις στα καταστήματα γίνονται με την αποστολή του κωδικού 2 με SMS στο 13033 ή με τη συμπλήρωση του ειδικού εγγράφου. Το χρονικό περιθώριο που έχουν οι καταναλωτές για να κάνουν τις αγορές τους είναι δύο ώρες από την αποστολή του μηνύματος. 

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι χθεσινές εικόνες στους εμπορικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας προκάλεσαν ανησυχία, καθώς σημειώθηκε συνωστισμός και η τήρηση των μέτρων και των αποστάσεων υπήρξε δύσκολη. 

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των καταστημάτων σήμερα είναι προαιρετική, ενώ εντός των μαγαζιών ισχύουν τα μέτρα που εφαρμόζονται και τις υπόλοιπες ημέρες. Δηλαδή, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον.  Στα εμπορικά κέντρα (malls), εκπτωτικά  χωριά και εκπτωτικά  καταστήματα (outlets), ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου. Επίσης πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News