Business & Finance Σάββατο 23/01/2021, 08:47
CEOS

Αυτός είναι ο πιο καλοπληρωμένος τραπεζίτης της Wall Street

Αυτός είναι ο πιο καλοπληρωμένος τραπεζίτης της Wall Street

Ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, παραγκώνισε τον CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντίμον, για να γίνει ο πιο καλοπληρωμένος τραπεζίτης της Wall Street. 

Οι συνολικές αμοιβές του Γκόρμαν από τη Morgan Stanley έφτασαν στα 33 εκατ. δολάρια για το 2020, ήταν δηλαδή αυξημένες κατά 22% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 

Σε αυτά περιλαμβάνονται ο βασικός ετήσιος μισθός του, ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων, ένα μπόνους σε μετρητά που ανήλθε περίπου στα 7,9 εκατ. δολάρια, μετοχές ύψους 7,9 εκατ. δολαρίων και ένα μπόνους επιβράβευσης σε μετοχές αξίας 15,75 εκατ. δολαρίων, που είναι συνδεδεμένο με την επίτευξη στόχων σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της τράπεζας. 

Η Morgan Stanley εμφάνισε κέρδη ρεκόρ ύψους 48,2 δισ. δολαρίων πέρυσι, παρά την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς οι διακυμάνσεις στην αγορά και η ανάκαμψη των συγχωνεύσεων και των νέων εισαγωγών βοήθησαν ολόκληρη τη Wall Street μετά το Μάρτιο. 

Ο Γκόρμαν ήταν ένας από τους τραπεζίτες που στις αρχές του περασμένου έτους υποσχέθηκαν στους υπαλλήλους τους ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, την ώρα που η εξάπλωση της πανδημίας ταρακουνούσε τη Wall Street.

Η Morgan Stanley μπόρεσε να κρατήσει αυτή την υπόσχεση, την ώρα που ανταγωνιστές της, όπως οι Goldman Sachs, JP Morgan και Wells Fargo προχώρησαν σε νέους γύρους περικοπών θέσεων εργασίας προς τα τέλη του 2020. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News