BUSINESS & FINANCE

Reds: Εγκρίθηκε η πώληση ακινήτου στη Ρουμανία

Πράσινο φως από τη γ.σ. με ποσοστό 79,74%.

Reds: Εγκρίθηκε η πώληση ακινήτου στη Ρουμανία

Με ποσοστό 79,74% υπέρ, 16,27% κατά και 4,40% αποχή ενέκρινε η γενική συνέλευση της Reds την πώληση ακινήτου, συνδεδεμένης εταιρείας στη Ρουμανία. Πρόκειται για έκταση 7.974 τ.μ. που πρόκειται να πωληθεί στην εταιρεία «Vastint Romania S.R.L”, έναντι 11,4 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Reds, Γιάννης Μωραϊτης το ακίνητο έχει εκτιμηθεί από δύο εκτιμητές, την Ion Angel και την Deloitte προς 6,886 εκατ. ευρώ και 5,8 εκατ. ευρώ. Η πώληση της ιδιοκτησίας θα ενισχύσει τη ρευστότητα της Reds, όπως ανέφερε ο ίδιος, ενώ τμήμα των εσόδων από την πώληση του ακινήτου θα κατευθυνθούν στην ανάπτυξη του πολυχώρου Cambas project στην Κάντζα για το οποίο αναμένεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος με τους όρους δόμησης.  

Κατά του τρόπου αυτού αξιοποίησης του ακινήτου, της πώλησης, δηλαδή, έχει αντιταχθεί ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος που συμμετέχει με 11,48% στην θυγατρική της Ελλάκτωρ εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων κι έχει συνασπιστεί, μαζί με τον Α.Γιόκαρη, με το ολλανδικό fund Reggeborgh Invest στην εν εξελίξει διαδικασία για τον έλεγχο της Ελλάκτωρ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News