Business & Finance Πέμπτη 21/01/2021, 17:52
BUSINESS & FINANCE

«Το χρηματιστηριακό ράλι θυμίζει τη φούσκα του ‘99»

«Το χρηματιστηριακό ράλι θυμίζει τη φούσκα του ‘99»

Τη φούσκα των dot com της δεκαετίας του 1990 αρχίζει να θυμίζει το ράλι των αγορών, προειδοποιεί ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Barry Sternlicht.

«Δεν πιστεύω ότι έχουμε πρόβλημα στο χρηματιστήριο βραχυπρόθεσμα. Τα μέτρα στήριξης των οικονομιών είναι πολύ μεγάλα», είπε ο Sternlicht μιλώντας στο CNBC. Όμως, ο CEO της Starwood Capital τόνισε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να προσέχουν κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς όπως είπε, ανησυχητικές ενδείξεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Για παράδειγμα, οι επενδυτές αρχίζουν να στρέφονται στα social media για επενδυτικές ιδέες, επεσήμανε.

Ο Sternlicht αναφέρθηκε στους λεγόμενους day traders, τους ερασιτέχνες επενδυτές που μένουν στο σπίτι και κάνουν συναλλαγές σε μετοχές, οι οποίοι αποτελούν μία από τις χαρακτηριστικότερες  τάσεις αυτής της φάσης του ράλι. «Συνεχώς θυμίζω στους νεαρότερους, ‘παιδιά, ένα πράγμα που κερδίζεις όταν μεγαλώνεις είναι ότι τα έχεις ξαναδεί όλα’. Στα μάτια μου, θυμίζει πολύ το 1999», είπε.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης Nasdaq έχει κερδίσει πάνω από 100% από τα χαμηλά της 23ης Μαρτίου, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 75% στο ίδιο διάστημα. Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν σε νέα ρεκόρ χθες, ημέρα ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Ο δείκτης Nasdaq είχε σημειώσει άνοδο άνω του 500% από το 1995 και έως το σκάσιμο της φούσκας, το Μάρτιο του 2000.

Ο Sternlicht προτείνει στους επενδυτές να είναι προσεκτικοί και να μην τηρούν πολύ long θέσεις στην αγορά. «Υπάρχουν εταιρείες που κινούνται σαν το bitcoin. Απλά πηγαίνουν πάνω και πάνω και πάνω, και κάποιοι διαβάζουν για αυτές στα social media και εξακολουθούν να τις αγοράζουν», εξήγησε.

Ο Sternlicht ίδρυσε την Starwood Capital το 1991 για να εστιάσει στο διεθνές real estate, τη διαχείριση ξενοδοχείων και τις υποδομές του ενεργειακού τομέα. Επίσης, δημιούργησε την Starwood Hotels & Resorts, την οποία αργότερα πούλησε στην Marriott.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News