Business & Finance Πέμπτη 21/01/2021, 16:27
BUSINESS & FINANCE

Το φάρμακο της Eli Lilly μειώνει τον κίνδυνο της Covid-19 κατά 80%

Το φάρμακο της Eli Lilly μειώνει τον κίνδυνο της Covid-19 κατά 80%

Έως και 80% μειώθηκε ο κίνδυνος συμπτωματικής νόσου Covid-19 ανάμεσα σε φιλοξενούμενους γηροκομείου που έλαβαν προληπτικά τη θεραπεία αντισωμάτων της Eli Lilly, όπως έδειξε έρευνα.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι η θεραπεία αυτή μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο συμπτωματικής νόσου ανάμεσα στους εργαζομένους του γηροκομείου.

Σημειώνεται ότι η θεραπεία της Eli Lilly, που ονομάζεται bamlanivimab, έχει εγκριθεί για χρήση σε ασθενείς υψηλού κινδύνου που εμφανίζουν ήπια νόσο και δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Στις ΗΠΑ, οι αρχές δίνουν προτεραιότητα στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, όμως τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι και η θεραπεία της Eli Lilly, θα μπορούσε να παίξει ένα ρόλο στην προσπάθεια να προστατευτούν οι ζωές των φιλοξενούμενων και των εργαζόμενων σε γηροκομεία.

Η έρευνα έγινε με τη συμμετοχή 299 ηλικιωμένων και 666 εργαζομένων σε γηροκομεία όπου είχαν καταγραφεί κρούσματα, αλλά οι ίδιοι είχαν διαπιστωθεί αρνητικοί στον κορωνοϊό. Έπειτα από οκτώ εβδομάδες, εκείνοι που έλαβαν τη θεραπεία ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν Covid-19 από εκείνους που έλαβαν το placebo, ανακοίνωσε η εταιρεία. Κατά τη διάρκεια της έρευνας σημειώθηκαν τέσσερις θάνατοι ανάμεσα σε αυτούς που έλαβαν το placebo και κανένας θάνατος ανάμεσα σε εκείνους που έλαβαν το bamlanivimab.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι φιλοξενούμενοι γηροκομείων αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο από τους τουλάχιστον 400.000 θανάτους από κορωνοϊό που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News