Business & Finance Πέμπτη 21/01/2021, 13:08
BUSINESS & FINANCE

Χρηματοδότηση 7,7 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις πολιτισμού της Αθήνας

Χρηματοδότηση 7,7 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις πολιτισμού της Αθήνας

Κεφάλαιο κίνησης 7,7 εκατ. ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος Αθηναίων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος-ομπρέλα, ύψους 40 εκατ. ευρώ, που ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της εργασίας, του τουρισμού και του ψηφιακού μέλλοντος της Αθήνας.

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) θα εκδώσει την επίσημη πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, καλώντας τους να υποβάλουν αίτηση για τη χρηματοδότησή τους. Η ενίσχυση θα δοθεί με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης (κεφάλαιο κίνησης), εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις που θα αναφέρονται στην πρόσκληση.

Η χρηματοδότηση θα καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 200.000 ευρώ. Δυνατότητα υποβολής αίτησης θα έχουν οι επιχειρήσεις που καταγράφουν έξοδα από 10.000 ευρώ και άνω. Σημειώνεται ότι το καταβληθέν κεφάλαιο κίνησης θα πρέπει να αναλωθεί εντός του 2021 και οι επιχορηγούμενες επιχειρήσεις να παραμείνουν ενεργές σε όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2021.

Η δράση με τίτλο: «Υποστήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού εντός των ορίων περιοχής παρέμβασης της ΟΧΕ του Δήμου Αθηναίων» χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 – ΕΣΠΑ 2014-2020.

Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για τις απαιτούμενες διαδικασίες, έχει αναρτηθεί προδημοσίευση της πρόσκλησης στις ιστοσελίδες της ΕΑΤΑ (www.athensib.gr), του Δήμου Αθηναίων (www.cityofathens.gr) και της ΕΛΑΝΕΤ (www.elanet.gr).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS