Business & Finance Πέμπτη 21/01/2021, 10:58
BUSINESS & FINANCE

Αδ. Γεωργιάδης: Οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν βιάζονται να ανοίξουν

Αδ. Γεωργιάδης: Οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν βιάζονται να ανοίξουν

Την εκτίμηση ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν βιάζονται να ανοίξουν υπό τις επικρατούσες συνθήκες εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επικαλούμενος συνομιλίες του με εκπροσώπους του κλάδου.

«Η κεντρική ιδέα τους είναι ότι δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει την λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν όταν ανοίξουν να είναι βέβαιοι ότι ανοίξανε και ότι δεν ανοίγουμε για να ξανακλείσουνε» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Όπως είπε το μήνυμα που του μετέφεραν οι επιχειρηματίες του κλάδου είναι «μην βιαστούμε να πάρουμε μία απόφαση που θα την πληρώσουμε μετά».

Ερωτηθείς για το ζήτημα της επαναλειτουργίας του χειμερινού τουρισμού, έκανε λόγο για «κοινωνικό κανιβαλισμό».  «Μου έκανε η αρνητική εντύπωση η διάσταση που πήρε το ζήτημα στον Τύπό» ανέφερε για να προσθέσει: «Τι να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. σε όσους απασχολούνται στον κλάδο του χειμερινού τουρισμού) να πάνε να πνιγούνε, να πεθάνουν, να μείνουνε άνεργοι; Έχουμε έναν κλάδο, τον χειμερινό τουρισμό, ο οποίος είναι ο μοναδικός κλάδος που δεν μπορεί να δουλέψει άλλη εποχή» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ανέφερε ακόμη πως το πλάνο για την επαναλειτουργία του χειμερινού τουρισμού εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά «η προτεραιοποίηση γίνεται από την κυβέρνηση». «Προσπαθούμε να κρατήσουμε βιώσιμους τους κλάδους που πλήττονται» πρόσθεσε.
Για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις πρώτες ημέρες. «Και ο τζίρος είναι πολύ υψηλός και τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται. Έκανα αρκετούς περιπάτους σε διάφορες περιοχές να δω αν τηρούνται τα μέτρα. Άπαντες φοράνε μάσκα. Είναι πολύ εντυπωσιακό. Είμαστε μια χώρα που η εφαρμογή της μάσκας ξεπερνάει το 90%. Και οι επιχειρηματίες τηρούν τα μέτρα» είπε.

Σε ό,τι αφορά τις σχολές χορού είπε πως «από αυτά που ακούει στις συνεδριάσεις με τους ειδικούς η άποψή τους είναι ότι η άθληση σε κλειστούς χώρους και ο χορός έχει κάποια κίνηση και σωματική επαφή, ενέχει μεγάλο κίνδυνο διασποράς του ιού».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News