Business & Finance Τρίτη 19/01/2021, 15:49
Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

Ολιστική στρατηγική για τη νησιωτική πολιτική και τη θαλάσσια οικονομία

Κατατέθηκε το ν/σ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας

Ολιστική στρατηγική για τη νησιωτική πολιτική και τη θαλάσσια οικονομία

«Νομοθετική παρέμβαση που αλλάζει τα δεδομένα στην αντίληψη για τη νησιωτικότητα και την αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας», χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης, με το σ/χ «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετα-COVID εποχή» για πρώτη φορά οι αποσπασματικές παρεμβάσεις δίνουν τη θέση τους σε ολιστική στρατηγική προσέγγιση της νησιωτικής πολιτικής και της θαλάσσιας οικονομίας.

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια επίσημη και καλά σχεδιασμένη δημόσια Νησιωτική Πολιτική, με σαφείς στρατηγικούς στόχους, διακριτό Σχέδιο Δράσης και συγκεκριμένα μέσα και εργαλεία για να υλοποιηθεί. Μια στρατηγική που αναγνωρίζει τις εγγενείς χωρικές και περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες, αλλά και τα πολλαπλά πλεονεκτήματα της μοναδικότητας της πολυνησιακής ανάπτυξης και της διακριτής ταυτότητας των νησιών» σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη πως είναι πολύ σημαντικό πως το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα, σε σχέση τόσο με την ανάπτυξη υποδομών, όσο και με τη νησιωτική επιχειρηματικότητα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News