Business & Finance Τρίτη 19/01/2021, 15:19
BUSINESS & FINANCE

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν είναι η ώρα της εστίασης

«Απέχουμε πολύ από την επιστροφή στην παλιά μας ζωή» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν είναι η ώρα της εστίασης

«Δεν είναι η ώρα της εστίασης τώρα που μιλάμε» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως τα βήματα προς το άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων «πρέπει να γίνονται ένα – ένα, λελογισμένα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο κ. Γεωργιάδης δευκρίνισε πάντως πως όταν ανοίξει η εστίαση «σίγουρα θα είναι μόνο για τον εξωτερικό χώρο» και «γι’ αυτό και δίνονται τα θερμαντικά σώματα». «Αποκλείεται να ανοίξουμε με κλειστές τις πόρτες και την πλήρη χρήση των τετραγωνικών που διαθέτει κάθε κατάστημα» είπε, προσθέτοντας πως «απέχουμε πολύ από την επιστροφή στην παλιά μας ζωή».

Για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων ο υπουργός απάντησε πως το θέμα της εποχικής δραστηριότητας, όπως είναι τα χιονοδρομικά κέντρα, απασχολεί το υπουργείο , αλλά «δεν είναι της παρούσης». «Πρώτα πρέπει να μετρήσουμε τι έγινε με το λιανικό εμπόριο» ανέφερε σημειώνοντας πως «υπάρχει μια πανδημία και ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα, το οποίο δικαίως φοβίζει και την κυβέρνηση και τους επιστήμονες».

Αναφορικά με την χθεσινή πρώτη ημέρα λειτουργίας της αγοράς παρατήρησε πως «ήταν μια πολύ καλή πρώτη ημέρα, ο τζίρος στα καταστήματα ήταν αρκετά υψηλός και δεν υπήρξαν εικόνες πολύ μεγάλου συνωστισμού». «Με χαροποίησε το γεγονός ότι όλοι φορούσαν μάσκα και τηρούσαν τα μέτρα» είπε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News