Business & Finance Τρίτη 19/01/2021, 14:00
BUSINESS & FINANCE

Holmes Place Greece: Επιστολή στον Κ. Μητσοτάκη για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων

Holmes Place Greece: Επιστολή στον Κ. Μητσοτάκη για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων

Την άμεση έναρξη της λειτουργίας των γυμναστηρίων ζητεί η αλυσίδα fitness Holmes Place Greece με επιστολή – έκκλησή της προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προτάσσοντας ένα βιώσιμο οδικό χάρτη για την επανεκκίνηση του κλάδου, η Holmes Place Greece στην επιστολή παραθέτει αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που διεξήγαγαν ευρωπαϊκοί θεσμοί σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια, βάσει της οποίας – όπως αναφέρεται – «αποδεικνύεται ότι τα γυμναστήρια όχι μόνο δεν λειτουργούν υπέρ της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά αντίθετα λόγω της σωματικής άσκησης των ανθρώπων, ενισχύουν την υγεία τους». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα επισημαίνει η Holmes Place Greece ,σε περισσότερες από 62 εκατομμύρια επισκέψεις σε γυμναστήρια από 14 ευρωπαϊκές χώρες, τον Σεπτέμβριο αναφέρθηκαν συνολικά μόλις 487 μολύνσεις, δηλαδή 0,78 περιπτώσεις ανά 100.000 επισκέψεις.

Η Holmes Place Greece προχώρησε παράλληλα στην διεξαγωγή πανελλαδικής έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας «καταγράφουν τη θετική άποψη των πολιτών για την άσκηση καθώς και την ασφάλεια των χώρων των γυμναστηρίων και τα οποία σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας».

Επιπλέον, στην επιστολή, γίνεται λόγος για το φαινόμενα συνάθροισης αθλούμενων σε υπαίθριους χώρους χωρίς κανόνες ασφαλείας και τονίζεται η  ανάγκη να επιτραπεί η χρήση των εξωτερικών χώρων προπόνησης με καθ’ όλα νόμιμο τρόπο, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, συμβάλλοντας στη διασφάλιση του αγαθού της δημόσιας υγείας.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News