Business & Finance Τρίτη 19/01/2021, 13:42
BUSINESS & FINANCE

Interlife: Στις 26/01 η έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χ.Α.

Interlife: Στις 26/01 η έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χ.Α.

Η 26η Ιανουαρίου ορίστηκε ως ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του συνόλου των υφιστάμενων κοινών άυλων ονομαστικών μετοχών της εταιρείας Interlife ΑΑΕΓΑ μετά την έγκριση που έδωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η Interlife θα εισάγει το σύνολο του μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι 18.567.912 μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,59 ευρώ. Μετά την εισαγωγή της στο Χ.Α., η μετοχή της εταιρείας θα διαπραγματεύεται ταυτόχρονα και στα δύο Χρηματιστήρια καθώς είναι ήδη εισηγμένη στη ΝΕΑ του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου από το 2012.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η αυξημένη κερδοφορία της εταιρείας και η κατ΄ επέκταση δυνατότητά της να χρηματοδοτεί από τα ίδια κεφάλαια την ανάπτυξή της, κατέστησε μη αναγκαία την άντληση κεφαλαίων.

Ανάδοχος εισαγωγής της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι η ΚΥΚΛΟΣ Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ιωάννης Παν. Βοτσαρίδης, σημείωσε πως η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών «ήταν μια σημαντική πρόκληση και διαμορφώνει ένα νέο σκηνικό για το μέλλον» της εταιρείας. Όπως επισήμανε, η απόφαση εισαγωγής ήταν μια στρατηγική επιλογή, με πολλαπλούς στόχους, όπως η επιδίωξη διεθνών συνεργασιών, η ικανοποίηση της μεγάλης βάσης των μετόχων της και η δίκαιη αποτίμηση της αξίας της. Δήλωσε τέλος «ιδιαίτερα περήφανος για την πορεία της εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε πριν 30 χρόνια με αρχικό Κεφάλαιο 300.000 ευρώ, με την αποτίμησή της σήμερα να φθάνει τα 59,046 εκατ. ευρώ και να συμπεριλαμβάνεται στις 5 πλέον κερδοφόρες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας».

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη είσοδο εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από σχεδόν 3,5 χρόνια, όταν είχε λάβει χώρα η εισαγωγή των μετοχών της BriQ Properties.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News