Business & Finance Τρίτη 19/01/2021, 12:52
BUSINESS & FINANCE

Ο Γιώργος Μότσιος νέος πρόεδρος της ΟΤΟΕ

Ο Γιώργος Μότσιος νέος πρόεδρος της ΟΤΟΕ

Ο Γιώργος Μότσιος αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) μετά την ανασυγκρότηση του δ.σ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, χθες συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, με θέμα τη συμπλήρωση και ανακατανομή των θέσεων του προεδρείου της Ομοσπονδίας, λόγω της αποχώρησης του προέδρου Σταύρου Κούκου και του Γενικού Γραμματέα Αχιλλέα Μυλωνόπουλου.

Το προεδρείο της ΟΤΟΕ ανασυγκροτήθηκε ως εξής:

  • Πρόεδρος: Μότσιος Γιώργος
  • Αντιπρόεδρος: Σαξώνης Σωτήρης
  • Γενικός Γραμματέας: Καλλίρης Ανδρέας
  • Αν. Γενικός Γραμματέας: Αρβανίτης Γιώργος
  • Ταμίας: Χαραλαμπόπουλος Θεόδωρος
  • Αν. Ταμίας: Σιδεράτος Γιάννης
  • Οργαν. Γραμμ. Νομ. Παραρτημάτων: Δικαιοφύλαξ Κων/νος
  • Οργαν. Γραμμ. Συλλόγων: Ντότσικας Φώτης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας ευχαρίστησαν τους απερχόμενους πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα για την πολυετή ουσιαστική προσφορά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου και για την εποικοδομητική συνεργασία και συμβολή τους σε μια μακρά περίοδο μεγάλων και πρωτόγνωρων προκλήσεων για τους εργαζόμενους και για το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου».

Όπως αναφέρεται, «η διαδρομή τους συνδέθηκε κυρίως με την αποτελεσματική υπεράσπιση και προστασία του θεσμού της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης και την προστασία της απασχόλησης απέναντι στις προσπάθειες ευθείας αμφισβήτησης και κατάργησής της».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως «οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου συνεχίζουν να δοκιμάζονται από πρωτοφανείς προκλήσεις, από τους περιορισμούς και τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και από την επιτάχυνση  των αλλαγών που δρομολογούνται στα εργασιακά δικαιώματα στον κλάδο και, γενικότερα, στη χώρα». Η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι, απέναντι σε αυτήν τη νέα και εξελισσόμενη πραγματικότητα, η συστηματική, αξιόπιστη και ενωτική δράση του συνδικαλιστικού κινήματος του κλάδου, είναι σήμερα επιτακτικά αναγκαία.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News