Business & Finance Τρίτη 19/01/2021, 12:33
BUSINESS & FINANCE

Optima Bank: Κάτω από το 15% το ποσοστό της Ireon Investment

Optima Bank: Κάτω από το 15% το ποσοστό της Ireon Investment

Κάτω από το 15% υποχώρησε το ποσοστό της Ireon Investment LTD στο μετοχικό κεφάλαιο της Optima Bank, μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), ύψους 80,1 εκατ. ευρώ.

H AMK πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της οικογένειας Βαρδινογιάννη και άλλων 27 επενδυτών και είχε ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι η Optima bank ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2019, ύστερα από τη μεταβίβαση των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος στην Ireon Investments, θυγατρική του Ομίλου της Motor Oil (Hellas).

Η ανακοίνωση της Motor Oil

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. (η Εταιρεία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι πιστοποιήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΡΑΠΕΖΑ OPTIMA BANK A.E. η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ύψους Ευρώ 80.139.546 με την έκδοση 3.762.420 νέων μετοχών σύμφωνα με τους όρους της απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας της 25ης Νοεμβρίου 2020. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμμετοχή της θυγατρικής της Εταιρείας με την επωνυμία IREON INVESTMENTS LTD. Κατόπιν των παραπάνω, η συμμετοχή της IREON INVESTMENTS LTD στην ΤΡΑΠΕΖΑ OPTIMA BANK Α.Ε. διαμορφώνεται σε ποσοστό χαμηλότερο του 15%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News