Business & Finance Δευτέρα 26/10/2020, 14:25
BUSINESS & FINANCE

Στα «σκαριά» δράσεις στήριξης για τουριστικά λεωφορεία, ΚΤΕΛ και επιχειρήσεις πολιτισμού

Στα «σκαριά» δράσεις στήριξης για τουριστικά λεωφορεία, ΚΤΕΛ και επιχειρήσεις πολιτισμού

Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού (θέατρα, μουσικές σκηνές, κινηματογράφοι), αλλά και των τουριστικών λεωφορείων και των ΚΤΕΛ, που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού δρομολογεί η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, θα υπάρξει ένα πλαίσιο βοήθειας μέσω της επιδότησης εισιτηρίων στον πολιτισμό, στα θέατρα, στις μουσικές σκηνές και στα σινεμά. Παράλληλα – ενδεχομένως και σήμερα – θα υπάρξει μία κοινή υπουργική απόφαση γα τα τουριστικά λεωφορεία και τα ΚΤΕΛ. «Υπολογίζουμε ότι θα υπογραφεί σήμερα γιατί έχουμε πια τη θετική εισήγηση για τα θέματα κρατικών ενισχύσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος διευκρίνισε οι πρωτοβουλίες θα αφορούην την αγορά εισιτηρίων από το κράτος, τα οποία στα επόμενα χρόνια θα τα επιστρέψουν ως κοινωνικά εισιτήρια οι επιχειρηματικές αυτές μονάδες.

Σε ό,τι αφορά το ευρύτερο πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι «κάνουμε διορθώσεις διαρκώς αλλά το 90% των εργαλείων με τα οποία βοηθάμε είναι εδώ, τα ξέρει πια ο κόσμος και και υπάρχει μία ασφάλεια για τις επιχειρήσεις».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός πέμπτου γύρου επιστρεπτέας προκαταβολής απάντησε πως «τα εργαλεία που έχουμε είναι εργαλεία που χρησιμοποιούνται μέχρι ότου να λήξει η πανδημία και το πώς τα χρησιμοποιούμε είναι συνάρτηση των επιδημιολογικών δεδομένων».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News