Business & Finance Δευτέρα 18/01/2021, 18:07
BUSINESS & FINANCE

«Ανοιχτό» να επιστρέψει για την Carrefour η Couche-Tard

«Ανοιχτό» να επιστρέψει για την Carrefour η Couche-Tard

Το ενδεχόμενο υποβολής νέας πρότασης για την εξαγορά της Carrefour άφησε ανοιχτό ο εκτελεστικός διευθυντής της καναδικής Alimentation Couche-Tard, μετά το «όχι» της Γαλλίας στην ολοκλήρωση του deal.

«Θέλουμε να κάνουμε αυτή τη συναλλαγή. Εάν έχουμε σημάδια ότι το περιβάλλον μπορεί να αλλάξει. Εάν αλλάξει η στάση της γαλλικής κυβέρνησης ή άλλων βασικών μετόχων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπράιαν Χανάς, ενημερώνοντας τους μετόχους.

Η είδηση της προσπάθειας εξαγοράς της γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ έγινε γνωστή την προηγούμενη εβδομάδα. Όμως, αμέσως, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ, απέρριψε κάθε σενάριο πώλησης της εταιρείας.

«Η ασφάλεια των τροφίμων είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας και γι’ αυτό δεν θα πουλήσουμε μια μεγάλη γαλλική εταιρεία λιανικής» ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, την Παρασκευή.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη -αντί της εξαγοράς- οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να αναπτύξουν μια στενή συνεργασία όσον αφορά τις «ετικέτες» των προϊόντων.

Η μετοχή της Carrefour στο Χρηματιστήριο του Παρισιού υποχώρησε σήμερα άνω του 6% , διολισθαίνοντας στα 15,55 ευρώ. Από την πλευρά της, η μετοχή της Couche-Tard ενισχύθηκε κατά 3,4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον τελικά υλοποιούταν η εξαγορά, τότε το ύψος του deal θα ξεπερνούσε τα 20 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News