Business & Finance Δευτέρα 18/01/2021, 10:25
BUSINESS & FINANCE

Πώς να γίνετε «CEO for One Month»

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα που «τρέχει» για 8η συνεχή χρονιά η Adecco

Πώς να γίνετε «CEO for One Month»

Για 8η συνεχή χρονιά θα τρέξει στην Ελλάδα και παγκοσμίως το πρόγραμμα CEO for One Month του Ομίλου Adecco που δίνει σε νέους με λίγη ή καθόλου επαγγελματική εμπειρία την ευκαιρία που χρειάζονται για να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους.  Στη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, η οποία δεν είναι δυνατόν να αποκτηθεί στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο. 

Το πρόγραμμα CEO for One Month θα τρέξει σε παγκόσμιο επίπεδο στις χώρες όπου ο Όμιλος Adecco έχει παρουσία. Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση για να διεκδικήσουν τον ρόλο στο Cluster όπου ανήκει η χώρα διαμονής τους πλαισιώνοντας στο πρώτο στάδιο τον Cluster Head του Ομίλου Adecco και τα ηγετικά στελέχη της περιοχής αυτής για έναν μήνα. Από όλους τους ταλαντούχους υποψηφίους που θα ξεχωρίσουν σε αυτό το πρώτο στάδιο, ένας θα επιλεγεί για να γίνει Global CEO for One Month, και να εργαστεί υπό την άμεση καθοδήγηση του CEO του Ομίλου Adecco, Alain Dehaze.

Η διαδικασία

Το πρόγραμμα ξεκίνησε ως μία τοπική πρωτοβουλία στη Νορβηγία το 2011 και θεσμοθετήθηκε ως ένα παγκόσμιο πρόγραμμα το 2014. 

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος ‘CEO for One Month’. Στη συνέχεια, θα περάσουν από μια ολοκληρωμένη διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή εκείνου που θα αναλάβει τον ρόλο του CEO for One Month στο Cluster Ελλάδας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας.

Η θέση είναι έμμισθη με σκοπό την υποστήριξη της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής εξέλιξης του υποψηφίου που θα επιλεχθεί. Οι επιλεγμένοι ‘CEOs for One Month’, ως μέλη ενός παγκόσμιου δικτύου, λαμβάνουν καθοδήγηση και έχουν ενδιαφέρουσες επαγγελματικές ευκαιρίες στον Όμιλο Adecco.

Όπως επισήμανε o Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Cluster Head του Ομίλου Adecco σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία, «το πρόγραμμα ‘CEO for One Month’ του Ομίλου Adecco είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν προσόντα και δεξιότητες και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις μέσα από τη συνεργασία τους με τους ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου». «Ο κόσμος της εργασίας είναι γεμάτος προκλήσεις. Οι αλλαγές είναι ραγδαίες και ένα ηγετικό στέλεχος οφείλει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε νέα πρόκληση, να προσαρμοστεί στις όποιες συνθήκες της αγοράς και να καθοδηγήσει τον οργανισμό με επιτυχία. Σε αυτό το περιβάλλον, δίνεται στους νέους που θα επιλεγούν η ευκαιρία να δουν εκ των έσω πώς διοικείται με επιτυχία ένας πολυεθνικός οργανισμός. Πρόκειται για μια αξέχαστη εμπειρία-σταθμό για τους νέους που κάνουν τώρα τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα γεμάτοι φιλοδοξίες και όρεξη για μάθηση» πρόσθεσε ο κ. Μυλωνάς.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News