Business & Finance Κυριακή 17/01/2021, 11:18
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Παραμένουν «πληττόμενες» οι επιχειρήσεις που «ανεβάζουν ρολά»

Έρχεται πρόγραμμα με πόρους του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση επιχειρήσεων σε περιοχές με παρατεταμένο lockdown

Παραμένουν «πληττόμενες» οι επιχειρήσεις που «ανεβάζουν ρολά»

Όλες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από την Δευτέρα, θα συνεχίσουν να θεωρούνται πληττόμενες και άρα να λαμβάνουν την ίδια βοήθεια από το κράτος, δηλαδή δεν θα πληρώσουν ενοίκια των Φεβρουάριο και θα μπορούν να έχουν σε αναστολή τους εργαζόμενους τους.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 εν όψει της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από αύριο.

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα άρσης των περιοριστικών μέτρων είπε πως «αν σε 2-3 εβδομάδες πάνε όλα καλά, τηρηθούν τα μέτρα και ο ιός είναι υπό έλεγχο, τότε θα αρχίσουμε να συζητάμε για τα επόμενα βήματα στην λειτουργία της αγοράς».

Για την εστίαση είπε πως «δεν υπάρχουν ημερομηνίες, διότι υπάρχουν προβλήματα κι εκεί, καθώς οι άνθρωποι πρέπει να βγάζουν την μάσκα για να φάνε». Σημείωσε πάντως πως «όταν ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, η λειτουργία τους θα γίνει με καθήμενους πελάτες σε εξωτερικούς χώρους». Ο υπουργός κάλεσε τους επιχειρηματίες του κλάδου να κάνουν χρήση του προγράμματος ενίσχυσης για την προμήθεια θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, λέγοντας ότι θα ειναι απαραίτητες και φέτος, αλλά και στα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε πρόγραμμα με πόρους του ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση επιχειρήσεων και επαγγελματιών σε περιοχές με παρατεταμένο lockdown, προσθέτοντας πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Ανέφερε ακόμη ότι εντός των ημερών θα υπάρξει υπογραφή απόφασης για επιδότηση τόκων για ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια για το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ για το επόμενο εννεάμηνο θα επιδοτηθεί μέρος των τοκοχρεολυσίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καλύπτοντας έτσι μέρος των οφειλών απο τις επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News