Business & Finance Κυριακή 17/01/2021, 08:47
BUSINESS & FINANCE

Αναστολές Ιανουαρίου: Το χρονοδιάγραμμα για αιτήσεις και πληρωμές

Αναστολές Ιανουαρίου: Το χρονοδιάγραμμα για αιτήσεις και πληρωμές

Από την ερχόμενη Τρίτη ξεκινάει η υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας και ορθών επαναλήψεων για τον μήνα Ιανουάριο 2021 στην «ΕΡΓΑΝΗ», διαδικασία που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Όπως έγραψε χθες το moneyreview.gr αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις είναι πως εάν για κάποιο χρονικό διάστημα μέσα στον Ιανουάριο ήταν πληττόμενες και στη συνέχεια για το υπόλοιπο διάστημα  στην κατηγορία των κλειστών μετά από εντολή δημόσιας αρχής, θα πρέπει να υποβάλουν ξεχωριστό έντυπο για τη δήλωση της αναστολής.

Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές των αναστολών Ιανουαρίου, επιδίωξη του υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με πληροφορίες του «MR» είναι η πληρωμή να γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου ενώ η πληρωμή θα είναι μία και θα αφορά τόσο τους εργαζόμενους σε κλειστές επιχειρήσεις όσο και σε πληττόμενες.

Οι εργαζόμενοι που θα επιστρέψουν από τη Δευτέρα στην εργασία τους θα πάρουν αναλογία του έκτακτου επιδόματος για όσες μέρες έμειναν σε αναστολή. Για κάθε ημέρα αναστολής θα πρέπει οι εργαζόμενοι να εισπράξουν από το κράτος 17,8 ευρώ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News