Business & Finance Παρασκευή 15/01/2021, 14:58
BUSINESS & FINANCE

Π. Τσακλόγλου: Υψηλότερες συντάξεις, απασχόληση και ανάπτυξη με το νέο ασφαλιστικό

Π. Τσακλόγλου: Υψηλότερες συντάξεις, απασχόληση και ανάπτυξη με το νέο ασφαλιστικό

Η λογική του «αν δουλεύει μην το πειράζεις» δεν δουλεύει πια, λέει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου, αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Μιλώντας στο newsletter Athens Digest, ο υφυπουργός τονίζει ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα θα επενδύει ένα σημαντικό μέρος των εισφορών στην ελληνική οικονομία, συμβάλλοντας στην αύξηση της απασχόλησης, της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης. Και την ίδια στιγμή, οι συντάξεις αναμένεται να είναι υψηλότερες από τις σημερινές, ενώ ο λογαριασμός του κάθε εργαζόμενου θα είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη σύνταξή του, ουσιαστικά εξαλείφοντας τα κίνητρα της αδήλωτης εργασίας.

Οι θεσμοί έχουν γνώση του σχεδίου της κυβέρνησης ενώ σχετικές συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν όταν έχουν ολοκληρωθεί οι τρεις μελέτες για το ασφαλιστικό, σημείωσε ο κ. Τσακλόγλου. Και  πρόσθεσε ότι εποικοδομητικός διάλογος θα γίνει με τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς εταίρους και τους κοινωνικούς φορείς, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν φωνές μέσα στα συνδικάτα που τάσσονται υπέρ της μεταρρύθμισης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταθέσει το νέο νομοσχέδιο στη Βουλή στα τέλη του πρώτου τριμήνου, πρόσθεσε ο κ. Τσακλόγλου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News