Business & Finance Παρασκευή 15/01/2021, 13:19
BUSINESS & FINANCE

Πώς ο Ορτέγκα διπλασίασε τα κέρδη από την επένδυση στις τηλεπικοινωνίες

Το 2018 είχε αγοράσει το 9,99% των μετοχών της Telxius Telecom

Πώς ο Ορτέγκα διπλασίασε τα κέρδη από την επένδυση στις τηλεπικοινωνίες

Να διπλασιάσει τα κέρδη από τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, σε διάστημα μόλις τριών ετών, κατάφερε ο Αμάντσιο Ορτέγκα, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη και της Ευρώπης.

Ο Ισπανός επιχειρηματίας, το 2018, είχε αγοράσει το 9,99% των μετοχών της Telxius Telecom -θυγατρικής της Telefonica SA- σ’ ένα deal, το οποίο αποτιμούσε την εταιρεία στα 3,8 δισ. ευρώ.

Η American Tower Corp, την Τετάρτη, ανακοίνωσε την εξαγορά του 70% των μετοχών της ισπανικής εταιρείας, καταβάλλοντας 7,7 δισ. ευρώ.

Αποτέλεσμα ήταν ο Ορτέγκα να λάβει πάνω από 900 εκατ. ευρώ, διπλασιάζοντας την αρχική επένδυση των 460 εκατ. ευρώ και αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 103%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Telxius Telecom δραστηριοποιείται στον τομέα της εγκατάστασης και συντήρησης κεραίων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Ο 84χρονος Ορτέγκα θεωρείται ένα από τους πλέον πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη, έχοντας ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο επενδύσεων, με αιχμή του δόρατος την Inditex, μητρική εταιρεία της αλυσίδας καταστημάτων Zara.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News