Business & Finance Παρασκευή 15/01/2021, 13:02
BUSINESS & FINANCE

Προς «ναυάγιο» το deal Carrefour – Couche-Tard

«Όχι» της γαλλικής κυβέρνησης

Προς «ναυάγιο» το deal Carrefour – Couche-Tard

Σε οριστικό «ναυάγιο» οδηγείται το κυοφορούμενο deal για την εξαγορά της Carrefour από την καναδική Alimentation Couche-Tard, μετά το ηχηρό «όχι» της γαλλικής κυβέρνησης.

«Η ασφάλεια των τροφίμων είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας και γι’ αυτό δεν θα πουλήσουμε μια μεγάλη γαλλική εταιρεία λιανικής» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνο Λε Μερ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV.

«Η απάντησή μου είναι ξεκάθαρη: Δεν είμαστε υπέρ του deal. Το “όχι” είναι ευγενικό, αλλά είναι και οριστικό» έσπευσε να προσθέσει, οδηγώντας σε πτώση της τάξης του 4,5% τις μετοχές της Carrefour στο Χρηματιστήριο του Παρισιού.

Αντίθετη στο deal ήταν και η ένωση εργαζομένων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, η οποία εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις θέσεις εργασίας και τη μελλοντική διοίκηση της εταιρείας.

Μετά το «όχι» του Παρισιού, πλέον οι πιθανότητες ολοκλήρωσης του deal εκτιμώνται σε λιγότερες από 20%, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της UBS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον τελικά υλοποιηθεί η εξαγορά, τότε το ύψος του deal εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 20 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News