Business & Finance Πέμπτη 14/01/2021, 12:38
BUSINESS & FINANCE

HΠΑ: Στην κορυφή της λίστας διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας η IBM

HΠΑ: Στην κορυφή της λίστας διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας η IBM

Συνολικά 9.130 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ εξασφάλισε εντός του 2020 το επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό που απασχολεί η IBM. Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της πρόκειται για τα περισσότερα διπλώματα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, με την ΙΒΜ να παραμένει στην κορυφή της σχετικής λίστας για 28η συνεχή χρονιά. Η IBM ηγήθηκε του κλάδου, λαμβάνοντας το μεγαλύτερο αριθμό διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), του cloud, του quantum computing και της ασφάλειας.

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας απονεμήθηκαν σε περισσότερους από 9.000 εφευρέτες που βρίσκονται σε 46 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ και 54 χώρες. Από το 1920, η IBM έχει λάβει περισσότερα από 150.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο σε καινοτομίες που κυμαίνονται από τη μαγνητική αποθήκευση έως τη χειρουργική επέμβαση οφθαλμών με λέιζερ.

«Η ανάγκη για την ανάληψη δράσεων που βασίζονται στην επιστημονική λογική και τις επιστημονικές ανακαλύψεις είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η διαρκής δέσμευση της IBM για επενδύσεις στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης, τόσο σε περιόδους ηρεμίας όσο και σε περιόδους προκλήσεων, οδήγησε την τεχνολογία της πληροφορικής σε νέα όρια που έχουν ωφελήσει σημαντικά τους πελάτες μας και την κοινωνία», δήλωσε ο Dario Gil, ανώτερος αντιπρόεδρος και διευθυντής του τομέα  Έρευνας της IBM. «Η κουλτούρα προώθησης της καινοτομίας που διέπει την IBM είναι ισχυρότερη από ποτέ. Αυτό οφείλεται στους εφευρέτες μας από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αφιερώνονται καθημερινά στο να ξεπερνούν τα όρια της γνώσης στους τομείς ενασχόλησής τους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News