Business & Finance Πέμπτη 14/01/2021, 11:01
BUSINESS & FINANCE

Deutsche Bank: Τι μάθαμε για το εμβόλιο στο Ισραήλ

Deutsche Bank: Τι μάθαμε για το εμβόλιο στο Ισραήλ

Σχεδόν 2 εκατομμύρια άτομα ή το 23% του πληθυσμού έχουν ήδη εμβολιαστεί στο Ισραήλ, με την Deutsche Bank να εξηγεί ότι η τεράστια πρόοδος που σημειώνει η χώρα στους εμβολιασμούς έχει και ένα αναπάντεχο όφελος για όλο τον υπόλοιπο πλανήτη: Λειτουργεί σαν μία πολύ ευρεία Φάση 4 των κλινικών δοκιμών του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, δίνοντάς μας πολύτιμα στοιχεία για το σκεύασμα.

Παρότι οι «δοκιμές» αυτές ξεκίνησαν μόλις πριν από δύο εβδομάδες, εντούτοις τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ υποσχόμενα, όπως εξηγεί η Deutsche Bank.

Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ δείχνουν ότι η πρώτη δόση του εμβολίου προστατεύει από τις μολύνσεις σε ποσοστό περίπου 50%, μετά από 14 ημέρες.  Για να καταλήξουν στα στοιχεία αυτά, οι ιατρικές αρχές του Ισραήλ ρώτησαν όσους καταγράφηκαν ως νέα κρούσματα εάν έχουν κάνει το εμβόλιο ή όχι.

Όπως εξηγεί η Deutsche Bank, αυτά τα επίπεδα της προστασίας έπειτα από 14 ημέρες με μία μόνο δόση είναι αρκετά ισχυρά.

Κατά τα άλλα, τα νεότερα στοιχεία της γερμανικής τράπεζας σχετικά με την πρόοδο των εμβολιασμών παγκοσμίως δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει εμβολιάσει το 0,62% του πληθυσμού της (64.588 άτομα με βάση τα στοιχεία της 13ης/1) και αυτό την κατατάσσει στην 25η θέση της λίστας, δηλαδή χαμηλότερα από την Πορτογαλία και υψηλότερα από τη Ρωσία.

Deutsche Bank: Τι μάθαμε για το εμβόλιο στο Ισραήλ-1

Κ. Σαμ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News