Business & Finance Τετάρτη 13/01/2021, 18:30
BUSINESS & FINANCE

Νέος διαγωνισμός της ΔΕΗ για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες

Στα 17,5 εκατ. ευρώ η σύμβαση

Νέος διαγωνισμός της ΔΕΗ για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών σ’ όλη την επικράτεια, με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται να υποβάλλουν την προσφορά τους έως τις 10 Φεβρουαρίου του 2021.

Ο διαγωνισμός αφορά, συγκεκριμένα, την «παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών περισυλλογής, διαλογής, διακίνησης και διανομής των ταχυδρομικών αποστολών της ΔΕΗ Α.Ε. σε όλη τη ελληνική επικράτεια».

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 17,5 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε καταλήξει στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Ποια τα «φαβορί»

Ο διαγωνισμός αναμένεται να εξελιχθεί, όπως και σε προηγούμενη περίπτωση, σε «μονομαχία» μεταξύ των ΕΛΤΑ και της ACS, η οποία ανήκει στον Όμιλο Quest.

Στην περσινή «αναμέτρηση» για το έργο, η εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Quest αποκλείστηκε -σύμφωνα με πηγές της αγοράς- «μετά από τροπολογία, η οποία έθεσε τέτοιες προϋποθέσεις που ουσιαστικά φωτογράφιζαν τα ΕΛΤΑ».

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΔΕΗ απέρριψε την πρόταση της ACS, καθώς ο αριθμός των καταστημάτων της δεν κάλυπτε το 95% των καλλικρατικών δήμων (σ.σ. αποτελούσε όρο του διαγωνισμού).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό του 2019, το αντίτιμο της σύμβασης είχε οριστεί στα 19,1 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, οι ταχυδρομικές υπηρεσίες της ΔΕΗ αφορούν την αποστολή περισσότερων από 40 εκατομμυρίων λογαριασμών ρεύματος ετησίως.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News