Business & Finance Τετάρτη 13/01/2021, 17:58
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ποια εισηγμένη έχει την «πρωτιά» στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης

Ποια εισηγμένη έχει την «πρωτιά» στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης

Τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης διαθέτει πλέον η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford Otosan, η οποία ανήκει στις Ford Motor και Koc Holding.

Η κατάκτηση της «πρωτιάς» επήλθε ως συνέπεια του άλματος 25% μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, καταγράφοντας το ισχυρότερο ανοδικό σερί από το 2008.

Η συγκεκριμένη επίδοση, σύμφωνα με το Bloomberg, κατέστησε την Ford Otosan «νούμερο 1» εταιρεία του τουρκικού χρηματιστηρίου, σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης, αφήνοντας στην 2η θέση την Koc Holding.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ευρύτερη ανοδική τάση για τα τουρκικά assets εδράζεται στη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη υψηλότερου ρίσκου, ως απόρροια της άμβλυνσης των ανησυχιών για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κύριος δείκτης στο τουρκικό χρηματιστήριο έχει καταγράψει άνοδο της τάξης του 12% τον τελευταίο μήνα και του 30% το τελευταίο τρίμηνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις συνολικά 22 επενδυτικούς οίκους, οι οποίοι «καλύπτουν» τη μετοχή της Ford Otosan, οι 13 έχουν σύσταση «buy», οι τρεις «sell» και οι έξι «neutral».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News